Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Lempäälä, Myllyranta, Myllärinpuisto, Rantapolku, Antiikkikahvila ja teehuone Siiri, Leena Soini, Lempäälän Luontaiskylpylä, Kirsti Uoti

Suomi 100 Pirkanmaa


Myllyrannan tapahtumapuisto Myllärinpuisto. Kuva: Lempäälän Kehitys

Lempäälän uudella Rantapolulla 
herkutellaan ja rentoudutaan

Lempäälässä panostetaan keskustan rantojen virkistyskäyttöön toden teolla. Lempäälän Kehityksen hallinnoima Koe ja viihdy rannassa -hanke loi puistomaisesta Myllyrannasta kaikkien yhteisen olohuoneen ja tapahtumapuiston. 


  Viime kesänä Myllyranta houkutteli yli 10 000 kävijää virkistäytymään veden ääreen piknik-konserttien, liikuntatapahtumien ja minigolfin parissa. Nyt kehittämisen alla on Myllyrannasta alkava Rantapolku, joka tarjoaa kuntalaisille ja matkailijoille mukavan tavan reippailla kaunista rantaviivaa aivan kuntakeskuksen äärellä. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Kantri ry:ltä.

Kahvitauko Lempäälän parhaissa maisemissa

  Rantapolku kuljettaa kohti Kuusirantaa, missä yrittäjä Leena Soini avasi joulukuussa kodinomaisen Antiikkikahvila ja teehuone Siirin. Vanhassa, suojellussa rakennuksessa sijaitsevan, kauniiksi sisustetun kahvilan ovella vieraita vastaanottaa iloisesti häntäänsä heiluttava kahvilakoira Ella.


Antiikkikahvila ja teehuone Siirin kuistilta on upeat näkymät järvelle. Kuva: Kahvila Siiri
  Kokeneen kahvilanpitäjän bravuureihin kuuluvat kuuluisuutta keränneet korvapuustit.

  – Meillä leivotaan joka aamu, eli eilisen päivän pullaa ei ole tarjolla, Soini lupaa.


Siirin maukas porkkanakakku maistuu myös allergikoille. Kuva: Kahvila Siiri 
  Suolaiset piirakat ja talon maukas porkkanakakku leivotaan gluteenittomaan pohjaan. Kaikki tarjoilut valmistetaan laktoosittomana ja ilman pähkinää, joten Siirin antimista voivat nauttia myös allergikot.


Kahvila Siirin huoneet on sisutettu kauniisti ja talon henkeen sointuvasti. Kuva: Kahvila Siiri
  Arkisin tarjolla on päivittäin vaihtuva keittolounas, jossa suositaan kauden kasviksia. Keskiviikkoisin lounaslistalla on huikean suosion saavuttanut lohikeitto. Kesällä kahvilan antimista voi nauttia rantamaisemissa, ja luvassa on myös pieniä tapahtumia.

Vesihoitoja yli 90 vuoden kokemuksella

  Kahvilan luota Rantapolku jatkuu kohti Lempäälän Luontaiskylpylää, jonka kuuluisista vesihoidoista on nautittu Kirkkojärven rannalla vuodesta 1926 lähtien. 


Pitkät perinteet omaava Lempäälän Luontaiskylpylä sijaitsee Kirkkojärven rannalla. Kuva: Lempäälän Luontaiskylpylä
Verenkierron, aineenvaihdunnan ja hermoston välityksellä vaikuttavat kylmän ja kuuman vaihtelut yhdistettynä hierontaan, höyryyn ja saunaan sekä lepoon ja kiireettömyyteen saavat kylpijän tuntemaan olonsa rennon raukeaksi ja energisen virkeäksi samaan aikaan.


Uotilaisen hoitotavan keskeisiä elementtejä ovat erilaiset vaihtokylvyt, höyry- ja saunahoidot, valelut, kylmäpyyhehieronta ja käärehoidot. Kuva: Lempäälän Luontaiskylpylä
   Luontaiskylpylän täysihoidossa voi antautua täydelliselle lepolomalle. Ryhmien suosima rentoutuspaketti sisältää kylpylän hittituotteen, autuuspaketin, sekä ruokailun seisovasta pöydästä hoitojen päätteeksi. Vesihoitojen vaikutusta tukee semivegetaristinen ruokavalio.


Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Lempäälän Luontaiskylpylä aloitti toimintansa jo vuonna 1926. Kuva: Lempäälän Luontaiskylpylä
  – Se tarkoittaa, että punaista lihaa ei käytetä, vaan noutopöydässä tarjolla on runsaasti kasviksia, juureksia, kalaa, lintua, sieniä ja marjoja, kertoo omistaja Kirsti Uoti.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »