Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Lempäälä, Myllyranta, Pyhän Birgitan kirkko, Kuokkalan Museoraitti, Villa Hakkari, Vaihmalan Hovi, Hiisi-Golf, Ideapark, Funpark, Kulttuurikeskus PiiPoo, Marjamäki, RealPark, Lempäälä Soi, kesäteatteri, KUokkalankosken markkinat

Suomi 100 Pirkanmaa


Lempäälään pääsee myös vesitse, Hopealinjan Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöivällä M/S Silvermoonilla, 250 hengen matkustajalaivalla. Kuva: Lempäälän Kehitys

Lempäälässä 
on ideaa!

Tampereen kyljessä, vesistöjen sylissä lepäävää Lempäälää ei kannata pysähtymättä ohittaa. Vireät kesä- ja kulttuuritapahtumat, lumoavan kauniit luontokohteet ja ostosmatkailijan unelma, Ideapark, tarjoavat unohtumattomia elämyksiä joka makuun.


  Järvimaisemien, kanavan ja koskien ympäröimällä keskusta-alueella luonto on läsnä kaikkialla. Puistomainen Myllyranta on kuntalaisten kesähuone, jossa järjestetään monipuolista ohjelmaa konserttien ja tapahtumien merkeissä.


Pyhän Birgitan kirkko. Kuva: Lempäälän Kehitys 
  Lempäälän maamerkkinä tunnetusta, 1500-luvun alussa rakennetusta Pyhän Birgitan kirkosta nimensä saanut Birgitan polku tuo Lempäälään luontomatkailijoita ja retkeilijöitä ympäri Suomea. Yli 50 kilometrin mittaisen vaellusreitin varrelta löytyy lyhyempiä patikointipolkuja helpoista haastaviin sekä nuotiopaikkoja, laavuja ja henkeäsalpaavan kauniita metsä- ja järvimaisemia. 


Birgitan polulla on useita eripituisia vaellusreittejä. Kuva: Lempäälän Kehitys
Perinteet elävät Kuokkalan Museoraitilla

  Lempäälän seudun kehittämisestä vastaavan Lempäälän Kehitys Oy:n yhteysjohtaja Elina Kivi kuvailee Kuokkalan Museoraittia laajennettuna kotiseutumuseona, jossa voi aistia Lempäälän historian satojen vuosien taakse.

  – Museoraitin varrella voi tutustua muun muassa kauppamuseoon, parturikampaamomuseoon, suutarinverstaaseen, pajamuseoon ja talonpoikaiselämää esittelevään Puskeman Kustaan tölliin. Rakennuksista suurin osa sijaitsee yhä alkuperäisillä paikoillaan, Kivi esittelee.

  Historiaa huokuu myös kauniin arboretumin ja koskimaisemien ympäröimä kartanoravintola Villa Hakkari, joka palvelee matkailijoita kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin sekä tilausryhmiä ympäri vuoden. Maalaismaisemista voi nauttia myös Vanajaveden rannalla hotelli-ravintola Vaihmalan Hovissa, jonka viereisellä Hiisi-Golfin Farmi-kentällä pelikausi on pisin koko Suomessa. Lempäälästä löytyy idyllisiä majoitusvaihtoehtoja Luontaiskylpylän täysihoidosta maaseutumökkeihin.

Ideapark on ostosmatkailijan paratiisi

  Viime vuonna 10-vuotisjuhlaansa viettänyttä Ideaparkia Kivi kuvailee etenkin sadepäivän napakympiksi.


Yli 150 liikkeen Ideapark on katettuine katuineen ja kortteleineen kuin pieni kaupunki. Kuva: Ideapark
  – Ideapark ei ole vain ostoskeskus, vaan monipuolinen kauppa- ja viihdekeskus, jossa viihtyy helposti koko päivän.


Ideaparkissa on myös sisähuvipuisto Funpark. Kuva: Ideapark
  Yli 150 liikkeen Ideapark on katettuine katuineen ja kortteleineen kuin pieni kaupunki. Muodin, vapaa-ajan, sisustuksen ja hyvinvoinnin erikoisliikkeiden lisäksi Ideaparkissa palvelee monipuolinen ravintolamaailma sekä sisähuvipuisto Funpark, joka houkuttelee lasten lisäksi myös aikuisia hurvittelemaan ostosten lomassa. Ideaparkin keskusaukio on tapahtumien ja näyttelyiden keskus, ja innostavaa kulttuuri- ja taidetoimintaa tarjoaa palkittu Kulttuurikeskus PiiPoo.

  Moottoritien varrella sijaitsevan Marjamäen alueella ei miehiäkään ole unohdettu.

  – Ideaparkin pohjoispuolella laajentuva RealPark tulee olemaan teknisen kaupan keskittymä. Keväällä ovensa avaa muun muassa luksusautojen erikoisliike Luxury Collection, Kivi vinkkaa.

Lempäälän kesässä tapahtuu

  Monipuoliset kesätapahtumat tuovat oman mausteensa Lempäälän kesään. Lempäälä Soi on yli kuukauden mittainen kurssien ja konserttien sarja, joka käynnistyy kesäkuun puolivälissä jatkuen heinäkuun loppuun asti. Lisää kulttuurielämyksiä tarjoilevat Birgitan ja Hakkarin kesäteatterit, ja perinteisiä kesähuveja ovat perjantaiset lavatanssit Nurmen lavalla.


Lempäälä Soi – kuukauden ajan. Kuva: Lempäälän Kehitys
  – Kesän suurin yleisötapahtuma Kuokkalankosken markkinat houkuttelee heinäkuussa Lempäälään tuhansia kävijöitä. Ohjelmantäyteisessä tapahtumassa esiintyy myös vastavalittu tangokuningatar, Kivi kertoo.http://www.visitlempaala.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »