Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Valkeakoski, Ilola, maatilamatkailu, kokous, ruokailu, majoitus, puoti, juhlat, oheispalvelut

Suomi 100 Pirkanmaa


Ilolan pihapiirissä sijaitseva Wanha-asema toimii lounasravintolana ja kahvilana ympäri vuoden. Kuva: Jaakko Paarvala

Kotoinen Ilola on maaseutua aidoimmillaan

Kun on tarve mielikuvitusta ruokkivalle ja hermoja hellivälle kokouspaikalle tai retkikohteelle, kannattaa mennä Ilolaan, Valkeakosken maaseutuun.


  Kodikas Ilolan tila Valkeakosken Metsäkansassa on toiminut matkailukäytössä jo 1980-luvun alkupuolelta asti. 90-luvulla se houkutteli erityisesti Suomi-faneja ympäri maailmaa, ja viime vuosina Ilolan monipuoliset palvelut on löytäneet niin kokousvieraat, ryhmämatkailijat kuin perhelomailijatkin.


Maaseudulla on tunnelmaa... Kuva: Jaakko Paarvala
  Ilola sijaitsee keskellä idyllisintä suomalaista maaseutua, kuitenkin kätevästi Kolmostien varrella vain korkeintaan muutaman tunnin päässä suurimmista kaupungeista. Tilan pellot ovat luomuviljelyn piirissä ja tiluksilla käyskentelee Angus-nautakarjaa, jonka pihvilihaa käytetään Ilolan ruoanlaitossa ympäri vuoden. 

Tiloja ja toimintaa kaikkiin tarpeisiin

  Tilan sydän, paljon nähnyt päärakennus, toimii tilausravintolana sekä kokous- ja majoitustilana. Erikokoiset kokoukset, seminaarit ja muut yksityistilaisuudet hoituvat vanhan päärakennuksen historiaa huokuvien hirsiseinien sisällä helposti, ja sinne saa helposti katettua tilausruokailun isommallekin ryhmälle.


Ilolan ruuat vievät kielen mennessään. Kuva: Jaakko Paarvala
  Tilausruokailujen, juhlien ja kokousten lisäksi Ilolaan voi poiketa ihan vain hetkeksi nauttimaan maalaistunnelmasta sekä ruuasta ja kahvista. Pihapiirissä sijaitseva Wanha-asema, Metsäkansan vanha rautatieasema, toimii lounasravintolana ja kahvilana ympäri vuoden, ja siinä toimii myös lähituottajien puoti, josta voi ostaa mukaan luomuviljatuotteita, hunajaa, naudan- ja lampaanlihaa sekä käsitöitä.

  Ilolan toimintaa täydentää muutaman kilometrin päässä Metsäkansan kirkolla sijaitseva Pietolan Pitokartano, joka toimii pääasiassa erilaisten tilaisuuksien viettopaikkana. Pietolalla on kiehtova historia, sillä punakapinan aikaan vuonna 1918 se oli ensimmäinen poltetuista taloista Metsäkansassa, jonka kohtalo oli yksi kapinan tuhoisimmista. Uuden elämän saanut Pietola soveltuu erityisen hyvin siunaustilaisuuksiin, sillä se sijaitsee aivan Metsäkansan kirkon vieressä.


Metsäkansan kirkolla sijaitsevan Pietolan Pitokartanon sali. Kuva: Jaakko Paarvala
  Ilolan monipuolisiin oheispalveluihin kuuluvat mm. ratsastusleirit ja tapahtumat, tyky-päivät ja muut ohjelmalliset tilaisuudet. Ilola osoittaa, että suomalaisesta maaseudusta on moneksi.http://www.ilolanmaatilamatkailu.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »