Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Valkeakoski, Valkeakosken Talonäyttely, teatterit, Visavuori

Suomi 100 Pirkanmaa


Kuva: Valkeakosken kaupunki

Ideoita ja elämyksiä Valkeakoskelta

Valkeakoski on moderni ja elävä kaupunki, jossa on myös matkailullisesti paljon nähtävää ja koettavaa. 


  Valkeakoskella on mahdollisuus toteuttaa monen haaveet edullisesta omakotiasumisesta, kuitenkin hyvien ja nopeiden yhteyksien päässä niin Helsingistä kuin Tampereelta.

Suomalainen unelma toteutuu Valkeakoskella

  Valkeakosken vetovoimaisuus edullisena ja hyvänä asuinkaupunkina vahvistuu elokuussa pidettävässä Valkeakosken Talonäyttelyssä. Talonäyttelyn ideana on tuoda esiin Valkeakosken tarjoamia mahdollisuuksia suomalaisen unelman toteuttamiseen: oma talo ja pihamaa kerrostalokaksion hinnalla. 


 Valkeakosken Talonäyttely on avoinna yleisölle 4.-13.8.2017. Kuva: Valkeakosken kaupunki
  Talonäyttely toteutetaan uudelle Länsi-Lintulan asuinalueelle, joka sijaitsee Lintulan asuntomessualueen vieressä. Näyttelyssä esitellään pieniä ja edullisia noin 60–90 neliön kokoisia pientaloja, joiden kokonaishinta ja asumiskustannukset ovat kohtuulliset. Alueelle valmistuu 15 yksilöllistä pientaloa ja yksi rivitalo, jotka ovat tapahtuman ajan avoinna yleisölle. Talojen hinta tontteineen on 150.000–200.000 euroa. Talonäyttelyssä voi myös tavata uusiutuvan energian asiantuntijoita ja kuunnella asumisen ja rakentamisen tietoiskuja. 

Suomen hauskin museo ja monipuolisesti muuta kulttuuria

  Hyvän asumisympäristön lisäksi Valkeakoski tarjoaa monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja matkailukohteita. Kaupungissa toimii kaksi teatteria, kaupunginteatteri ja Valkeakosken Kesäteatteri, joiden korkeatasoiset ohjelmistot houkuttelevat teatteriyleisöä kauempaakin. Musikaalit ja klassikot taipuvat näyttämölle ”koskilaisin” voimin nimekkäitä vierailijoita hyödyntäen.


Valkeakosken Kesäteatteri. Kuva: Valkeakosken kaupunki
  Sääksmäen Visavuori on kulttuurin ystävälle ehdoton kohde. Visavuoressa pääsee vierailemaan kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljeekodissa, joka historiansa aikana on isännöinyt lukuisia Suomen taiteilijamestareita. Erikoisen, hirsisen asuinrakennuksen sisustus ja irtaimisto on alkuperäinen ja siellä voi vieläkin kokea vuosisadan vaihteen kulttuurikodin tunnelman. Visavuoressa sijaitsee myös Emil Wikströmin tyttärenpojan, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä esittelevä Kari-paviljonki – taatusti Suomen hauskin museo.


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »