Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Mänttä-Vilppua, Mäntän Klubi, Arthotel Honkahovi, Iris Mäkinen

Suomi 100 Pirkanmaa


Muun muassa Mäntän Klubia ja ArtHotel Honkahovia johtava Iris Mäkinen on monessa mukana.

Taide ja tarinat kutsuvat Mänttään

Kun Mäntän Klubin ja ArtHotel Honkahovin omistava Kauko Sorjosen säätiö lähestyi Iris Mäkistä vuonna 2010, ei ravintola-alan monitoiminainen epäröinyt hetkeäkään.


  Hyppy yrittäjyyteen oli jännittävä ja innostava. Nyt vuonna 2017 Mäkisen johtama Mäntän Klubi Oy vastaa hotelli-ravintola Mäntän Klubin ja taidehotelli Honkahovin lisäksi muun muassa Keurusharjun loma-asunnoista Keuruun kauniilla Honkaharjulla sekä Jyväskylässä sijaitsevan Kuokkalan kartanon palveluista.


Mäntän Klubi tulvii arkkitehtonisia yksityiskohtia ja kiehtovia tarinoita. Kuva: Mäntän Klubi 
  Alalla 30 vuotta toiminut Mäkinen kertoo Mäntän Klubin ja Honkahovin olevan äärimmäisen harvinaisia ja ainutlaatuisia kohteita. Rakkaus taidetta ja kulttuuria kohtaan sekä yhteinen ideologia säätiön kanssa antoi kiitävän alun yritystoiminnalle.

Historia läsnä lautasella

  G. A. Serlachius Oy:n juhlatilaksi vuonna 1920 rakennettu Mäntän Klubi tulvii arkkitehtonisia yksityiskohtia sekä kiehtovia tarinoita talon näkymättömästä kotiopettajattaresta Kekkoseen ja kuninkaisiin. 19 hotellihuoneen lisäksi Mäntän Klubin koristeelliset kabinetit ja salit tarjoavat juhlavat tilat 10–250 hengen tilaisuuksiin.


Herkkuja notkuva Mäntän Klubin buffet-juhlapäytä. Kuva: Mäntän Klubi
  Mäntän Klubin menuvaihtoehdot saavat veden kielelle. Tarjoilut voidaan toteuttaa myös ryhmän toiveiden mukaan. Klubin omien reseptien takana seisovat historian tunnetut merkkihenkilöt, jotka ovat aikoinaan Mäntän Klubilla aterioineet.

  – Talon karpalokinuskikakku Håkanin pusu, sillipöperö ja fasaanimureke juontavat Kekkosen ajoilta. Ruokalistallamme ovat vahvasti läsnä myös poro, hirvenliha, savustettu lohi ja lampaan tilliliha, Mäkinen avaa.

Tasokkaasti taidehotellissa

  Mäntänlahden rannalla sijaitseva taidekeskus ja hotelli ArtHotel Honkahovi tarjoaa korkeatasoista majoitusta upeassa miljöössä kahden kilometrin päässä Mäntän Klubista. Aikoinaan edustusasunnoksi rakennetun 12 huoneen hotellin voi varata kokonaan oman ryhmän käyttöön. Kesällä valmistuu upea rantasauna, jolle on ollut kysyntää jo pitkään.


ArtHotel Honkahovin ikkunoista on upea näkymä Kuoreveden Mäntänlahdelle. Kuva: Mäntän Klubi
  Elämyspaketit houkuttelevat viipymään Mäntässä pidempäänkin. Suomen juhlavuoden kunniaksi kootulla Sata helmeä -teemalomalla vieraillaan Mäntän kulttuurikohteiden lisäksi sadan kilometrin säteellä sijaitsevissa Kuokkalan kartanossa, Alvar Aalto -museossa ja Petäjäveden kirkossa.

  – Missään muualla ei yhtä pienellä alueella ole näin valtavasti vaikuttavaa taidetta ja arkkitehtuuria. Mäntän tarjonnasta kannattaa nauttia ympäri vuoden, kehottaa Pirkanmaan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n puheenjohtajanakin toimiva Mäkinen.http://www.klubin.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »