Nro 1-2017
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100, Uusimaa, Lohja, Nummi, Kasvihuoneilmiö

Suomi 100 Uusimaa


Kasvihuoneilmiö on aidosti erilainen tavaratalo, joka luo itse omat trendinsä. Kuvat: Kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö on aikuisten satumaa

Lohjan Nummella, Vanhan Turuntien varrella, sijaitsee todellinen satumaa. Kasvihuoneeseen rakennettu ilmiömäinen elämystavaratalo Kasvihuoneilmiö on ihmetyttänyt ja ihastuttanut suomalaisia jo 20 vuoden ajan.


  Katosta roikkuvat liaanit, sadunomaiset viktoriaaniset lasipaviljongit, prameat marmoripatsaat, eksoottiset esineet kuin Tuhannen ja yhden yön tarinoista, kultaiset huonekalut ja faaraoiden aarteet elävät sulassa sovussa Suomen laajimman lyhtyvalikoiman, mummon keräilykahvikuppien sekä koko maailman kattavimman kotimaisten klassikkoelokuvien kokoelman kanssa.  Kasvihuoneilmiö ei nöyristele valtavirran trendien edessä. Kasvihuoneilmiö on tavaratalo, joka luo itse omat trendinsä.

Elämys ei ole vain sanahelinää

  Yrittäjä Elisa Palonen voi hyvällä omallatunnolla sanoa liikkeensä olevan täysin uniikki koko maailmassa. Sen todistavat jo maailmaa kiertäneet kanta-asiakkaat, jotka eivät sanojensa mukaan ole nähneet vastaavaa missään. Erilaisia tuotteita on kymmeniätuhansia, mutta massatuotteille ei Kasvihuoneilmiöstä löydy tilaa.

– Kasvihuoneilmiö on aidosti erilainen. Meillä ei laskelmoida eikä matkita. Me otamme myyntiin tuotteita, joita mikään muu tavaratalo ei edes harkitsisi, Palonen kertoo.

– Sillä, meneekö tavara kaupaksi vai ei, ei ole väliä. Me tarjoamme asiakkaalle elämyksen sanan oikeassa merkityksessä.

Omituisuuksien ihmemaa

  Tuotevalikoima ja viidakkomainen fiilis eivät ole ainoita omituisuuksia, joilla Kasvihuoneilmiö erottuu edukseen. Tähän tavarataloon toivotetaan tervetulleiksi myös koirat, jotka ovat erityisen ihastuneita liikkeessä asusteleviin kaneihin, Hannuun ja Kerttuun. Pallomeren sijaan Kasvihuoneilmiöstä löytyy pehmoleluilla täytetty nallemeri, johon aikuisillakin on lupa sukeltaa. Ostosretken lomassa maistuvat kahvila-ravintolan maukas lounas ja ylistetyt munkit.

Kotimaisen kulttuurin aarreaitta

  Ihastuksesta häkeltyneet asiakkaat usein toteavat, että Kasvihuoneilmiöön olisi tultava kuorma-auton kanssa. Valtavasta valikoimasta moni matkailija löytää myös käsilaukkuun sopivia, nostalgisia helmiä – pieniä läikähdyksiä menneestä.

  – Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun korttien määrä lyö ensikertalaiset ällikällä. Meillä on myös ennenkuulumattoman kattava kokoelma kulttuuria paitsi suomalaisten klassikkoelokuvien, myös kirjojen ja musiikin saralla, Palonen vinkkaa.  – Vanhat kotimaiset elokuvat eivät ole vain elokuvia. Ne ovat osa meidän kulttuuriamme, muistuttaa omaleimainen yrittäjä Suomi 100 -juhlahengessä.

 

http://www.kasvihuoneilmio.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »