Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ;  Talvi ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Hollola, Messilä, kartano, laskettelukeskus, golf, camping, majoitus, ravintola

Nelostie Päijät-Häme


Messilän kartanon komea päärakennus palvelee kahvila-ravintolana. Kuva: Messilä Maailma Oy

Messilä elää ympäri vuoden

Historiallinen Messilän kartanon ympäristö toimii matkailukohteena, jossa riittää tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.


Messilän kartanon päärakennus seisoo uljaana Hollolan Tiirismaalla, mailla, jonne kartano alun perin perustettiin jo 1600-luvulla. Nykyinen päärakennus on valmistunut vuonna 1910 ja siellä on edelleen nähtävissä ja aistittavissa ihanaa vanhan ajan tunnelmaa.

Hemmottelua tunnelmallisessa ravintolassa

  Upea, keltainen kartanon päärakennus on mielenkiintoinen retkikohde erityisesti ryhmille. Rakennuksessa toimii korkeatasoinen kahvila-ravintola, jossa kahvittelemaan tai ruokailemaan mahtuu useampikin ryhmä yhtä aikaa. 


Kartanon ravintolasali. Kuva: Messilä Maailma Oy
  Kaunis ravintolasali tyylikkäine kattauksineen luo näyttävät puitteet kahvi- ja ruokahetkelle. Messilän ravintolassa panostetaan palveluun: makeat ja suolaiset kahvileivät katetaan aina pöytiin ja kahvit kaadetaan jokaiselle henkilökohtaisesti – pientä hemmottelua arjen keskelle! Palan painikkeeksi henkilökunta kertoo mielellään kartanon historiasta.

 
Messilässä on valittavana monenlaisia majoitustiloja. Kuva: Messilä Maailma Oy
  Messilässä voi tulla piipahtamaan päiväkahvin merkeissä tai jäädä viipymään pidemmäksikin aikaa: majoituspaikkoja on yli 200 hotellihuoneissa, tunnelmallisissa aitoissa sekä mökeissä, jotka kaikki ovat käytössä ympäri vuoden. 

Irtiotto arjesta

  1800-luvulla Messilään keskittyi Hollolan pitäjän käsiteollisuus, ja alueella toimi mm. verkatehdas, saha, mylly sekä nahkatehdas. Käsityöteollisuuden hiivuttua Messilä on 1970-luvulta lähtien rakentunut monipuoliseksi matkailualueeksi, joka houkuttelee turisteja niin kesällä kuin talvella. 


Messilän laskettelukeskuksen rinteillä viilettää joka vuosi 150 000 laskijaa. Kuva: Messilä Maailma Oy
  Talvisaikaan Messilä on erityisesti laskettelijoiden suosiossa ja alueen 10 rinteessä riittääkin laskettelun ystäviä läpi koko sesongin. Kesällä Messilään houkuttelee 18-reikäinen golfkenttä, kuntopolku sekä pienvenesatama ja leirintäalue.


Messilä sijaitsee Vesijärven rannan upeissa maisemissa. Kuva: Messilä Maailma Oy
  Messilän vetovoima perustuu upeaan miljööseen, joka on onnistuttu säilyttämään toimivana kokonaisuutena. Vanhoihin aittoihin kunnostetut hotellitasoiset huoneet istuvat hienosti kartanokokonaisuuteen ja ympärillä levittäytyvät kauniit maisemat sekä ravintolan hyvä ruoka ja juoma täydentävät onnistuneen irtioton arjesta. Vanhan kartanon mailla on tilaa, raitista ilmaa ja juurevaa paikallishistoriaa henkivä ympäristö, jossa voi uppoutua rauhassa omiin ajatuksiin tai heittäytyä vauhdikkaisiin ohjelmanumeroihin Messilän yhteistyökumppaneiden saattelemana.http://www.messila.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »