Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Lahti, Lahti2017, Sibelius-festivaali, Sibeliustalo, messukeskus, Lahti Energia Tapahtumapuisto, Päjänne, urheiluopisto

Nelostie Päijät-Häme


Lahden hyppyrimäet. Kuva: Leevi Vähälä

Luonnon läheisyys ja vauhdikas tapahtumavuosi houkuttelevat Lahteen

Vuosi 2017 on Lahdessa yhtä juhlaa: 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Lahdessa päästään seuraamaan niin puoluekokousta, veteraanijuhlaa kuin syksyistä Sibelius-festivaalia. Yksi tapahtumavuoden kohokohdista koetaan jo helmikuussa, kun Lahti2017 tuo seudulle yli 250 000 urheilun ystävää.


  22. helmikuuta käynnistyvä Lahti2017 eli pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat järjestetään Lahdessa jo seitsemättä kertaa. Saavutus on historiallinen, sillä mikään muu kaupunki – tai edes maa – ei ole isännöinyt talviurheilukisoja näin montaa kertaa. Lahti Region Oy:n toimitusjohtaja Raija Forsman korostaa, että Lahti2017 on monipuolinen koko Suomen tapahtuma, ei suinkaan yksittäinen yhden kaupungin urheilukilpailu.


Kisatytöt toivottavat kaikki tervetulleiksi Lahteen. Kuva: Lahti Regionin kuva-arkisto
  – Ihmiset, tunnelma, ruoka ja oheisohjelma ovat tärkeässä roolissa koko kisojen ajan. Lähes kahden viikon mittaisen tapahtuman aikana lavalle kapuaa joukko Suomen huippuartisteja, joten tapahtumassa viihtyvät varmasti muutkin kuin fanaattiset urheilufanit, Forsman huomauttaa.

  Lahti2017-tapahtuman sisältö on viimeisen päälle hiottu niin ohjelman kuin palvelujen osalta. Kisakaupungin yrittäjät kantavat kukin kortensa kekoon tapahtuman järjestämisessä, niin myös lähiseudun kunnat ja kylät. Mitaliseremoniat Lahden uudistetulla torilla varmistavat, että juhlahumu jatkuu kaupungilla myös kisapäivän päätteeksi.

Ympärivuotinen tapahtumien keskus

  Lahden sijainti pääkaupunkiseudun tuntumassa on otollinen isoille tapahtumille. Junamatka Helsingistä taittuu 50 minuutissa, ja lentokentältä ajaa Lahteen tunnissa. Suomea halkovat valtaväylät luovat Lahteen helpot kulkuyhteydet myös bussiryhmille.


Lahdessa on tarjolla monenlaista majoitusta. Kuva: Lahti Regionin kuva-arkisto
  – Majoituskapasiteettia lisätään tarvittaessa yksityismajoituksella ja pop-up-hotelleilla, kuten tehdään myös Lahti2017-kisojen aikana. Alueen yrittäjät puhaltavat yhteen hiileen – henkilökohtainen palvelu ja matkailutuotteiden räätälöinti ryhmän tarpeisiin sopivaksi ovat vahvoja valttejamme, toteaa Forsman.

  Tapahtumistaan Lahti totisesti tunnetaan: jokavuotisiin perinteisiin kuuluvat Finlandia-hiihto ja Salpausselän kisat, Suomen suurin urbaanin musiikin festivaali Summer Up, Sibelius-festivaali sekä Suomen pitkäikäisimpiin kaupunkifestivaaleihin kuuluva Lahden Yöt, Sibelius-talon ohjelmaa ja messuja unohtamatta.


Sibeliustalo iltavalaistuksessa. Kuva: Lahti Regionin kuva-arkisto
  Lahden Urheilu- ja Messukeskus onkin monen harrastetapahtuman koti. Lahdessa järjestetään vuosittain Suomen ainoa matkailuautojen messutapahtuma Caravan, Suomen suurin klassikkoajoneuvonäyttely Classic Motorshow sekä lukuisia muita messu-, viihde- ja musiikkitapahtumia. Kuluneena kesänä Vesijärven rantaan Mukkulaan avattu Lahti Energia Tapahtumapuisto tuo kulttuuri- ja urheilutapahtumat keskelle järviluontoa.

Päijänne vie perusarvojen äärelle

  Vastapainona vauhdikkaalle tapahtumavuodelle matkailijat saapuvat Lahden seudulle nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Päijänne avaa portit suomalaisiin järvimaisemiin, joista voi nauttia mökillä rentoutuen, vesiurheilulajien huumaan heittäytyen tai kesäisellä järviristeilyllä auringosta nautiskellen.


Lahden satama. Kuva: Lahti Regionin kuva-arkisto
  – Luonto- ja hyvinvointimatkailu ei kuulu vain kesään. Lahden seudulla mökkivuosi on hiljalleen laajentumassa ihan ympärivuotiseksi, Forsman iloitsee.  Vierumäen ja Pajulahden urheiluopistoissa luonto-, liikunta- ja hyvinvointiloman voi kätevästi yhdistää isommankin ryhmän kokous- tai kurssimatkaan.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »