Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Heinola, Elämyspuoti, käsityö, Elämystaiturit, myymälä, näyttely, kudontatupa

Nelostie Päijät-Häme


Noin 30 kädentaitajaa tuottaa Elämyspuodin 300 neliön tiloihin toinen toistaan kauniimpia tuotteilta. Kuva: Elämyspuoti.

Kädentaitajien Elämyspuodissa talkootyö on arvossaan

Heinolan kirkonkylän vanhaan kunnantaloon viisi vuotta sitten perustettu Kädentaitajien Elämyspuoti tarjoaa käsityövinkkejä itselle ja valmiita lahjoja vaikkapa tuliaisiksi. 


  Elämyspuoti sai alkunsa viitisen vuotta sitten, kun joukko käsitöiden harrastajia päätti lyödä hynttyyt yhteen ja perusti näyttely- ja myymälätilan keskeiselle paikalle kirkonkylään. Tavoitteena oli nostaa esiin lähiseudun kädentaitajien osaamista ja tarjota käsityöelämyksiä niin paikallisille, kesäasukkaille kuin matkailijoillekin. 

Vain itse tehtyä

  Entiseen kunnankirjastoon valmistui talkootyönä noin 300 neliötä näyttely- ja myyntitilaa, jossa erilaiset tuotteet ovat näyttävästi esillä. Noin 30 kädentaitajaa tuottaa puotiin erilaisilla tekniikoilla toinen toistaan kauniimpia sisustus-, lahja- ja käyttötavaroita – myytävänä on sauna- ja sisustustekstiilejä, nukkeja, koruja, käsinmaalattua posliinia, lasi- ja puutöitä, räsymattoja ja paljon muuta. Lisäksi myynnissä on jonkun verran myös käsityötarvikkeita, kuten käsin värjättyjä lankoja. Kaikki tuotteet ovat korkeatasoisia, ainutlaatuisia käsitöitä, joita ei ole kahta samanlaista.  Taitajien joukossa on monien eri käsityötekniikoiden osaajia: ompelijoita, neulojia, huovuttajia, posliinimaalari, varjostimen tekijä, nukentekijä, grafiikantekijä, valokuvaaja, askartelijoita jne. Tuotevalikoimaan kuuluu korkealaatuisia käsityötuotteita, jotka vaihtuvat sesongin mukaan.

Käsillä kätevästi

  Myymälän lisäksi Kädentaitajien Elämyspuodissa on näyttelytila, jossa järjestetään vuosittain kädentaitajien näyttelyitä eri teemojen ympärillä. Puodissa ja erillisessä Kudontatuvassa olevat kangaspuut ovat kutojien käytössä kudontamaksua vastaan.   Kädentaitajat järjestävät myös erilaisia toimintapäiviä, joiden aikana käsityötekniikoita opetetaan kädestä pitäen ja siirretään osaamista eteenpäin. Puodissa on opastettu mm. korujen, kranssien, saippuan ja betonitöiden tekoon. Käsityöteeman ympärille järjestetty kurssi on hyvä ohjelmanumero esimerkiksi ryhmille, ja puodissa toivotetaankin käsityöhenkiset ryhmät lämpimästi tervetulleiksi.   Kädentaitajien Elämyspuotia pyörittävät kädentaitajat itse talkootyönä. Myydyistä tuotteista tilitetään provisio puotia pyörittävälle yhdistykselle ja loput saa tuotteen valmistanut yrittäjä. Myymälä on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–17 ja lauantaisin klo 10–14, mutta ryhmille ovet aukeavat tilauksesta myös muina aikoina. Elämyspuodin tapahtumia voi seurata myös Facebookissa.http://www.elamyspuoti.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »