Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Heinola, Vierumäki, Rantapuisto, Jään ja valon juhla, Heinolassa Jyrää, kesäteatteri, luonto

Nelostie Päijät-Häme


Heinolan silta. Kuva: Heinolan kaupunki

Heinolassa on ison kaupungin tuntua pienessä paketissa

Vain hetken ajomatkan päässä Lahdesta sijaitseva Heinola elää aktiivisesti ympäri vuoden.


  Heinola on leppoisa ja luonnonkaunis pikkukaupunki Päijät-Hämeessä Kymijoen vesistön järvimaisemissa. Se tarjoaa ison kaupungin palvelut ja aktiviteetit sopivan kotoisassa paketissa: Heinola on täynnä erilaisia tapahtumia niin kulttuurin, urheilun kuin muun vapaa-ajan saralla ympäri vuoden, ja kun on tarve rentoutumiselle ja luonnosta nauttimiselle, tarvitsee vain astua ulos ovesta. 

Jään ja valon liitto tuo tunnelmaa sydäntalveen

  Tulevana talvena Heinola näyttelee olennaista osaa Lahden MM-hiihdoissa, kun kilpailijat ja heidän henkilökuntansa asuttavat kisojen ajan Vierumäen vapaa-ajankeskusta. Kisojen ajaksi koko Lahden seutu muuntuu suureksi kisa-alueeksi, ja MM-kisat tuovat alueelle niin kotimaisia kuin kansainvälisiä hiihtosuuruuksia ja katsojia. 


Vierumäen vapaa-ajankeskus. Kuva: Vierumäki / Suomen Urheiluopisto, kuvapankki
  MM-kisojen aikaan helmikuussa Heinolan historiallinen Rantapuisto muuntautuu talviseksi jääparatiisiksi, kun Jään ja valon juhla valtaa kaupunkikeitaan. Rantapuisto on osa Kansallista kaupunkipuistoa, joka kokonaisuudessaan tarjoaa hienoja luontoelämyksiä kaupunkiympäristössä.


Jään ja valon juhlassa voi ihailla upeita jääveistoksia. Kuva: Heinolan kaupunki
  Jään ja valon juhla tuo Heinolaan useita kansainvälisiä jäänveiston taitajia, jotka taikovat jäästä toinen toistaan upeampia taideteoksia, jotka valaistaan. Jään ja valon liitto tuo pimeään sydäntalveen ainutlaatuista tunnelmaa, josta kaikki kaupunkilaiset ja turistit pääsevät osalliseksi. Jäätaiteen lisäksi Rantapuistossa on myyntipisteitä ja erilaista ohjelmaa koko perheelle: luvassa on mm. koiravaljakoiden kilpailu sekä oopperaa ja ilotulitus. 

Heinolassa jyrää ja jaksaa

  Valtakunnallisesti tunnetuin Heinolan tapahtumista lienee jo vuodesta 1985 järjestetty Heinolassa Jyrää -festivaali. Juice Leskisen kappaleen mukaan nimetty tapahtuma tuo Heinolaan vuosittain ison liudan kotimaisen kevyen musiikin kärkinimiä. Legendaarisessa tapahtumassa on sen historian aikana esiintyneet lähes kaikki suosituimmat kotimaiset rock- ja popartistit, ja festivaalista onkin tullut yksi Heinolan käyntikorteista. 


Heinolassa Jyrää joka kesä. Kuva: Heinolan kaupunki
  Festivaalin lisäksi Heinola tunnetaan tasokkaasta kesäteatteristaan, jonne tullaan teatteria katsomaan ympäri Suomen. Ensi kesänä kesäteatterin ohjelmistossa on Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen.


Rautsaari ja Selkäsaaret Konnivedellä. Kuva: Heinolan kaupunki
  Vireän kaupunkielämän vastapainoksi Heinolassa on monipuoliset mahdollisuudet luonnossa rauhoittumiseen ja virkistymiseen. Upeat järvet, niistä suurimpina Ruotsalainen ja Konnivesi, tarjoavat vesiterapiaa kalastuksesta melontaan, ja Heinolaa ympäröivistä metsistä ja löytyy retkeilyreittejä niin pikaisille päiväkävelyille kuin useampien päivien mittaisille vaelluksille. Luonto onkin olennainen osa Heinolan vetovoimaa, joka puhuttelee niin asukkaita kuin matkailijoitakin.
http://www.visitheinola.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »