Nro 4-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: konsertit, näyttelyt, Kangasala-talo, Kangasala, kulttuuri, Kimmo Pyykkö, Meta4, Seminola

Konsertit


Kangasala-talo. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kangasala-talo on 
kulttuurin koti

Helmikuussa kaksi vuotta täyttävä Kangasala-talon kulttuurikeskus vie musiikin voimalla läpi syksyn.


  Kangasala-talo on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut paikkansa pirkanmaalaisen kulttuurielämän kotina. Etenkin musiikki- ja teatteriesityksiä varten suunniteltua monitoimisalia on kehuttu akustiikaltaan yhdeksi Pirkanmaan parhaista. 

Klassista, vanhoja iskelmiä ja rakastetuimpia joululauluja

  Kangasala-talo nojaa tarjonnassaan korkeatasoiseen kulttuuriin, niin myös loppuvuoden tapahtumissa. Syksyn kohokohta on kansainvälisesti palkitun jousikvartetti Meta4:n konsertti lokakuussa. Suomen menestyneimpiin kuuluva ja ulkomaillakin haluttu Meta4 perustettiin alun perin Mäntän Musiikkijuhlien festivaaliorkesteriksi vuonna 2001 ja on sen jälkeen ansioituneesti vienyt pirkanmaalaista klassista musiikkia maailmalle.


Meta4. Kuva: Noora Isoeskeli
  Marraskuun kaamokseen tuo iloa varttuneemman väen ikisuosikki Seminola, tanssimusiikkiyhtye, joka konsertoi Kangasala-talossa 9.11.2016. Seminola on kenties ainoa lajissaan, sillä se soittaa 1920–50-lukujen iskusävelmiä perusajatuksenaan autenttisuus: kaikki sovitukset ovat alkuperäisiä, ja myös soitinkokoonpano on pyritty pitämään vanhan ajan hengen mukaisena. Syysiltana ja muita iskusävelmiä -konsertissa saa laulaa mukana, sillä kuultavat kappaleet ovat varmasti jokaiselle tuttuja!  Syyskausi huipentuu kahden elävän legendan, Eino Grönin ja Iiro Rantalan yhteiseen joulukonserttiin lauantaina 10.12.2016. Veera Railion johtaman Ihmisäänet-kuoron kanssa esiintyvät Grön ja Rantala loihtivat ilmoille rakastetuimpien joululaulujen sävelet kahdessa konsertissa. Tästä alkaa joulu!

Kuvanveiston eliitti esillä

  Konsertin väliajalla tai ennen sitä kannattaa käyttää hyväkseen ravintola Armas Galleria&Keittiön herkullisia antimia. Tilauksesta järjestettävät ryhmäruokailut ja väliaikatarjoilut kunnioittavat lähituottajien raaka-aineita ja suomalaisia vuodenaikoja. Tarjoilu kruunaa konserttielämyksen.


Akatemian aamut -näyttely, Pekka Kauhanen: Atlas, 2002, alumiini ja pronssi, taustalla Hannele Kylänpään teoksia. Kuva: Jussi Koivunen
  Konserttimatkaan kannattaa yhdistää myös käynti Kimmo Pyykön nimeä kantavassa taidemuseossa, jossa on syyskuussa avattu ja maaliskuulle 2017 jatkuva harvinainen näyttely. Pyykkö on kutsunut koolle kahdeksan taiteilijaa, joita yhdistää opiskelu Pyykön ohjauksessa Suomen taideakatemian koulussa 1970-luvulla. Mukana ovat muun muassa Martti Aiha, Pekka Kauhanen ja Miina Äkkijyrkkä. Osa taiteilijoista valitsi näyttelyyn varhaisia teoksia, osa uusia töitä. Tarjolla on monipuolinen kattaus kotimaisen kuvanveiston teemoja ja tekniikoita. 

http://www.kangasala-talo.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »