Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Toivakka, Pure Toivakka, hyvinvointimatkailu, ohjelmapalvelu, Haukanmaa, Perinnepolku

Nelostie osa 3


Kuvat: Joel Jyrinki

Toivakassa tähdätään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Toivakassa palvelee uskomattoman monipuolinen matkailuyritysten kirjo. Vaikka jokainen toimija on ainoa laatuaan, on Toivakan kunnalla ja yrityksillä yksi yhteinen tekijä: ne panostavat täysillä henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.


  Hyvinvointia edistämässä on myös Toivakassa hiljattain käynnistynyt Pure Toivakka -hanke. Se on yhdeksän erilaisen matkailupalveluja tuottavan yrityksen muodostama verkosto, jonka kautta pienet ja suuremmatkin ryhmät voivat helposti paketoida haluamansa palvelut ja aktiviteetit yhteen kerralla. Pure Toivakka tarjoaa vuodenajan ja teeman mukaan viimeisteltyjä valmiita lomaohjelmia, mutta ne voidaan myös räätälöidä kunkin ryhmän toiveita ja tarpeita vastaaviksi.

Retriittejä ja retkiä luonnon helmassa

  Hyvinvointimatkailu on nouseva trendi koko maassa. Uusia ideoita, tuotteita ja palveluja syntyy hurjaa vauhtia, mutta Toivakassa tarjonta on jo nyt kirjavaa, jopa aivan ainutlaatuista.  Miltä kuulostaisi rumpumeditaatio tai rauhoittumisretriitti metsän siimeksessä? Tai terapeuttinen šamaanin kosketus? Lähtisitkö ammattikuvaajan ikuistamaan muuttumisleikkiin tai oikean sirkuspellen hauskuuttamalle metsäretkelle?

  Kullakin majoitus- ja juhlapalveluja tarjoavalla kohteella on omat, uniikit ohjelmavaihtoehtonsa. Kesken tyky- tai kokouspäivän saatat löytää itsesi jahtaamasta 1800-luvulla piilotettua aarretta ja päivän päätteeksi rentoutumasta savusaunan lämmössä tai hemmottelevissa yrtti- ja turvehoidoissa.

Tutustumisen arvoinen Toivakka

  Luonnonläheisen loman voi viettää Toivakassa myös omatoimisesti ja perinteisin keinoin, onhan ympärillä Keski-Suomen kiehtova järviluonto harjuineen, uimarantoineen ja retkeilyreitteineen. Päijänteen rannoilla riittää piilotettuja helmiä. Niistä yksi on Jyväskylän ja Toivakan rajalla sijaitseva Haukanmaan maasto, jota kehitetään parhaillaan ulkoilu- ja retkeilykäyttöön.  Kauniista ja kiistellyistä kattomaalauksistaan kuuluisan Toivakan kirkon pihapiiristä alkava Perinnepolku vie aikamatkalle kunnan kulttuurihistoriaan. Sen varrella tulevat tutuksi monet luontokohteet, kotiseutumuseona toimiva Vanha Pappila, Toivakan perinnepiha sekä vanha veteraanikorsu.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »