Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Jyväskylä, Viherlandia, puutarha, ostos, myymälä, opastus, lounas,

Nelostie osa 3


Viherlandiassa vierailee vuosittain noin 400 000 kävijää. Kuvat: Vihrelandia

Eksoottisia tuulahduksia Viherlandiasta

Jyväskylän Rauhalahden vihertävä paratiisi tuo kesän talven keskelle. Suomen suurin ja monipuolisin puutarhakeskus Viherlandia on kiehtova kohde, jossa viihtyy helposti koko päivän.


  Toimitusjohtaja Erja Pirnes on vastassa ovella. Hän johdattaa vieraat Nuppulaan ihailemaan Viherlandiassa viljeltyjen leikkoruusujen väriloistoa. Joka aamu Nuppulasta kerätään myyntiin tuhat tuoretta ruusua. Asiakas saa ruusunsa lähes suoraan kasvihuoneesta, minkä ansiosta ne kestävät kotioloissakin totuttua pidempään.  Syksyn kynnyksellä Nuppulan kasvihuoneissa kasvaa muutakin. Joulutähtien pienet taimet istutetaan jo heinäkuussa, jotta suomalaiskodeissa päästään ajoissa joulun tunnelmaan.

Silkkisiivestä villiin viidakkoon

  Nuppulasta matka jatkuu Silkkisiipeen, missä silmäniloa tuovat allergiseenkin kotiin sopivat silkkikasvit ja kauniit sisustustuotteet. Vihertorin runsas valikoima vaihtelee sesongin mukaan. Syys- ja kevätkauden ajan kuukauden ensimmäinen lauantai on Vihertorilla oikeasti toripäivä. Silloin myös ulkopuoliset kauppiaat saapuvat Viherlandiaan myymään tuotteitaan.

  Kesäsesonkina käydään taimimyymälässä ja tutustutaan piha- ja koristekiviin Kivimaassa, jonka Pirnes paljastaa olevan erityisesti miesvieraiden suosikki. Vihermyymälän Viidakkosiivessä viihtyy ihan jokainen ikään ja kokoon katsomatta.  ”Osta kukka! Osta kukka!” kuuluu kimeä rääkäisy kasvillisuuden keskeltä. Viherlandian alkuperäisasukkaat, kakadukaksikko Kalle ja Torsti, viihdyttävät Viidakkosiiven vieraita tempuillaan.

Ohjelmaa kokouksen kylkeen

  Myymäläkierrosten lisäksi ryhmille järjestetään Vihervinkki-tuokioita, joissa puutarhuri opastaa toivotun aiheen pariin. Vihervinkin aikana voidaan sitoa kaunis leikkokukkakimppu tai upottaa sormet multaan ja istuttaa oma joulu- tai pääsiäisistutus. Kokoustarpeisiin vastaa 70 hengelle sopiva kokoustila Viherniekka.

Astu sisään Eedenin 

  Ravintola Eeden tarjoilee maukasta lounasta viikon jokaisena päivänä. A-oikeuksien ansiosta voi à la carte -annoksen seuraksi tilata lasin viiniä tai nautiskella kesäterassilla tuopposen olutta. Puutarhateema näkyy niin sisustuksessa kuin lautasellakin – asiakkaat kehuvat Eedenin salaattipöydän olevan koko kaupungin paras.  Vielä ennen kotiinlähtöä on piipahdettava Iittala Outletissa, missä voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä poistotuotteiden ja tehtaan erikoiserien valikoimista ihanan edulliseen hintaan.http://www.viherlandia.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »