Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Jyväskylä, Vesilinna, ravintola, näkötorni, Pirjo Oksanen-Prüm, Helmut Rauniaho

Nelostie osa 3


Hyvän ruuan takaa löytyy osaava tiimi. Kuvat: Vesilinna Restaurant

Vesilinna Restaurant vie 
arjen yläpuolelle

Jyväskylän Harjun laella kohoaa kaupungin tunnetuin maamerkki, Vesilinnan näkötorni. Sen tiloissa toimiva Vesilinna Restaurant kaarevine terasseineen tarjoaa vierailleen ainutlaatuisia makuelämyksiä kaupungin parhaalla näköalapaikalla.


  Suurten ikkunoiden valaisemassa avarassa ravintolasalissa vallitsee tunnelmallinen ja lämminhenkisyyttä huokuva ilmapiiri. Ravintoloitsija Pirjo Oksanen-Prüm esittelee oman viinitilan tuotoksia Saksan romanttisimmalta viinialueelta, Moselin laaksosta, jossa Prümin suvun viinejä on valmistettu jo 860 vuoden ajan.


Prümin suvun viinejä on valmistettu Moselin laaksossa jo 860 vuoden ajan. 
  Omin käsin valmistetun ruoan ja hienostuneen viinin liitto, uunituoreet leivonnaiset, keskieurooppalaisen kosketuksen viimeistelemät suomalaiset maut sekä kuvankaunis maisema tuovat ylellisen tauon arjen keskelle.

Hyvä ruoka rakastaa laadukasta viiniä

  Vesilinnan lounaalla pääosassa ovat kauden kuninkaalliset; paistettu ahven, tuoreet metsäsienet, kotimaiset juurekset ja kasvikset. Lounasta tarjoillaan nyt kuutena päivänä viikossa, ja lauantainen lounaspöytä on saanut vierailta kiitosta. Sunnuntaisin Vesilinna Restaurant palvelee tilausravintolana.


Vesilinna Restaurant toimii upealla paikalla Vesilinnan näkötornissa, Jyväskylän Harjun laella. 
  Illallisella herkuttelijaa vasta hemmotellaankin. Black Angus -marmorihärkä, luomukaritsa, lohimedaljongit ja kasvisherkut huutavat rinnalleen helmeilevää viiniä. Oman tilan tuotteiden lisäksi ranskalaisten, italialaisten ja portugalilaisten pientilojen aarteita ei aivan joka ravintolasta löydykään.

  – Kannustamme vieraitamme kokeilemaan ja ymmärtämään, kuinka viini vie makuelämyksen aivan uudelle tasolle, Oksanen-Prüm rohkaisee.

Sporttikokin johdolla makujen maailmaan

  Kovakuntoisen keittiömestarin Helmut Rauniahon mukaan nimetty Helmutin keittiössä johdattaa ravinteikkaan gourmetruoan äärelle. Makumaailmaa värittävät myös italialaissyntyisen vuoromestarin Francescon välimerelliset herkut. Teemailtoihin voi osallistua yksin tai yhdessä. Ryhmille näitä ainutlaatuisia ruoanlaitto- ja herkutteluiltoja räätälöidään toiveiden mukaan. 


Keittiömestari Helmut Rauniahon johtaman tiimin yhdessä tekemisen ilo näkyy lautasellasi saakka!
  Sijainti 70 metriä Päijänteen pinnan yläpuolella luo haasteellisen mutta antoisan ympäristön ravintolalle ja sen isännöimille tilaisuuksille.

  – Usein päivän päätteeksi istahdamme yhdessä terassille ja muistutamme toisiamme siitä, kuinka etuoikeutettuja olemme, kun saamme viettää päivämme näin upealla paikalla kaiken tämän kauneuden keskellä, Oksanen-Prüm toteaa kiitollisena.http://www.vesilinna-restaurant.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »