Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Uurainen, HepoKuusela, eläintila

Nelostie osa 3


Kuvat: HepoKuusela

HepoKuuselassa syntyy yhteys eläimiin ja luontoon

Hanna Silvastille eläinten hyvinvointi on kaikki kaikessa. HepoKuuselan eläintilalla aikuisetkin vieraat hämmästyvät nähdessään, kuinka sosiaalisia eläimet ovat, kun ne saavat elää luonnonmukaista ja onnellista elämää.


  Silvasti tunnustaa olleensa eläinhullu maatilan tyttö koko ikänsä. Pitkäaikainen haave omasta hevosesta toteutui vasta aikuisiällä. Nyt Uuraisten Kangashäkin kylässä sijaitsevassa HepoKuuselassa asustelee 13 hevosta, joista yhdeksän on omia. Hevosten lisäksi tilalla elää vuohia, lampaita, kanoja, kani, kaksi kissaa, koira ja pari suloista minipossua.

 

Lähemmäs luontoa

  HepoKuuselassa eläimiä ei suljeta häkkeihin ja karsinoihin, vaan useimmat niistä vaeltelevat vapaana niin kauan kuin ulkona tarkenee. Hevoset kirmaavat paratiisitarhassa eläen luonnollisesti laumassa ilman kenkiä ja kuolaimia. HepoKuuselan ihmisvieraat puolestaan pääsevät silittämään, ruokkimaan ja seurustelemaan eläinten kanssa aina kun tahtovat.  – Meillä käy paljon päiväkoti- ja koululaisryhmiä, mutta järjestämme leirejä ja kursseja myös nuorille ja aikuisille. Vierailun teemasta riippumatta haluamme tuoda ihmiset lähemmäs luontoa opettamalla ja näyttämällä, mitä luonto merkitsee niin ihmisille kuin eläimille, Silvasti kertoo.

  Varsinaista ratsastuskoulua ei HepoKuuselassa ole, mutta hevosia vuokrataan säännölliseen harrastamiseen. Vuokrahevosen kanssa voi turvallisesti kokeilla riittäisikö rahkeet oman hevosen hoitamiseen. Pienten ryhmien kanssa käydään maastoretkillä, ja lapsille järjestetään heppatuokioita. 

 

  Kurssien ja maastoretkien lisäksi HepoKuusela järjestää maatilavierailuja yksittäisille vieraille ja ryhmille. Vierailun aikana pääsee kokemaan, millaista on elää ja työskennellä eläinten kanssa ja mitä askareita maatilan emännän tai isännän päivään sisältyy.

Maatilasta majataloksi

  Rentouttavaan illanviettoon HepoKuuselan tiluksilta löytyy ehkäpä koko maailman ainoa viskitynnyrisauna. Yritysten ja ryhmien käyttöön on vuokrattavana myös läheisen metsälammen rannalla sijaitseva erämaamökki. Viihtyisässä mökissä on oma sauna, mutta muut nykyajan mukavuudet, kuten vesi ja sähkö, puuttuvat.

  Tulevaisuudessa HepoKuuselan tila tarjoaa vierailleen aitoa maatilamajoitusta bed & breakfast -tyyliin.

  – Majatalon kunnostustyöt alkavat näillä näkymin vuoden 2017 aikana, joten vielä hetki pitää odottaa ennen kuin avajaisia juhlitaan, Silvasti naurahtaa.http://www.hepokuusela.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »