Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Pihtipudas, Niemenharju, matkailukeskus

Nelostie osa 3


Matkailukeskus Niemenharju avataan lokakuussa 2016. Havainnekuvat Studio Puisto Arkkitehdit

Matkailukeskus Niemenharju on Pihtiputaan uusi vetonaula

Lokakuussa avajaisiaan viettävä Matkailukeskus Niemenharju palvelee Nelostien varrella niin ohikulkijoita, työmatkalaisia kuin lomailijoitakin.


  Alueen pitkät matkailuperinteet kantavat vuosikymmenten taakse. Vuosien saatossa paikalla sijainnut liikenneasema majataloineen ajautui tuuliajolle. Olavi ja Teija Kolehmainen näkivät Niemenharjun potentiaalin ja päättivät kunnostaa alueen uuteen kukoistukseen yhteistyössä Pihtiputaan kunnan kanssa.  Osa vanhoista rakennuksista purettiin, osa poltettiin maan tasalle. Näin luotiin pohja uudelle, upealle Matkailukeskus Niemenharjulle, jonka kantava ajatus jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä: hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Niemenharju on monipuolinen lomakeidas keskellä kauneinta keskisuomalaista luontoa.

Ravintolamaailma vailla vertaa

  Päärakennuksena toimiva liikenneasema on arkkitehtoninen taidonnäyte, joka erottuu edukseen ketjuasemien keskeltä. Persoonallisen ulkoasun lisäksi Niemenharjun arvomaailman kärjessä ovat henkilökohtainen palvelu, monipuolinen ruoka, siisteys ja viihtyvyys. Perheyrityksessä omistaja on läsnä ja työn touhussa muun henkilökunnan mukana.

  Niemenharjussa ruokailijalla on varaa valita.

  – Viiden erilaisen ravintolakonseptin ansiosta jokaiselle löytyy maistuva vaihtoehto, selvittää matkailukeskuksen kehittämisestä yhdessä yrittäjän kanssa alusta alkaen vastannut Hannu Komu.  Noutopöydässä tarjolla on laadukkaista, tuoreista aineksista loihdittua kotiruokaa. Päivittäin vaihtuva kala pyydetään alueen järvistä, ja oma paistopiste takaa leipien ja leivonnaisten tuoreuden. À la carte -annoksissa noudatetaan samaa ekologista ajattelutapaa.

  A-oikeuksin varustetun ravintolamaailman valikoimiin kuuluvat lisäksi pizzat ja hampurilaisateriat. Aamiaistarjoilu alkaa aamukuudelta, ja ruokaa tarjoillaan puoleenyöhön asti.

Monta tapaa majoittua

  Monipuolisuus näkyy myös Matkailukeskus Niemenharjun majoitusvaihtoehdoissa.

  – Päärakennuksen hotellihuoneissa on huomioitu Nelostietä kulkevat myyntiedustajat ja työmatkailijat. Jokaisessa huoneessa on tilava työpöytä, ja aamiaispakkauksen saa mukaan jo illalla varhaista lähtöä varten, Komu esittelee.  Varhaiskeväästä myöhäiseen syksyyn majoittujia palvelevat tasokkaat leirintämökit, joista jokaisessa on oma minikeittiö, wc ja suihku. Lammen rantaan laskeutuvan leirintäalueen caravan-paikoista osa on käytössä ympäri vuoden. Huoltorakennus saunoineen ja suihkuineen on avoinna myös ohikulkijoille.

  – Saunaan ja uimaan pääsee, vaikka ei viipyisikään yön yli. Virkistävä tauko katkaisee mukavasti pitkän ajomatkan, Komu vihjaa.

  Linja-autonkuljettajien saunalla varustettuihin taukotiloihin on panostettu toden teolla. Niemenharjussa on toteutettu myös naiskuljettajien toiveet – se lienee koko Suomen ainoa liikenneasema, jossa naiskuskeille on omat wc- ja suihkutilat.

Innokkaana tulevaa kohti

  Niemenharjun sijainti kahden vesistön äärellä tarjoaa valtavasti virkistysmahdollisuuksia. Alueen iso lampi valjastetaan kalastajien ja uimareiden käyttöön. Harjualueen takana lainehtivan Kolima-järven rantaan ollaan kaavoittamassa tasokkaita lomahuoneistoja venelaitureineen. 

  Komu paljastaa Matkailukeskus Niemenharjun tavoitteeksi nousta Suomen parhaaksi palvelevaksi liikenneasemaksi muutaman vuoden sisällä.

  – Henkilökohtainen palvelu, perhelähtöisyys, laadukas ruoka ja viihtyisä ilmapiiri välittyvät ja jäävät vieraiden mieleen. Kokonaisuuden kruunaa erinomainen sijainti ja monipuoliset majoitustilat keskellä kauneinta Suomea, Komu toteaa tyytyväisenä.http://www.niemenharju.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »