Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Pihtipudas, Rajalan Riihi, Lammastila Kotila, Luomalan tila, Putaanportti, Niemenharju, Takkatupa

Nelostie osa 3


Nelostie kulki alkujaan pitkin Heinäjoen siltaa, joka on nimetty museosillaksi vuonna 1982. Kuva: Pihtiputaan kunta

Pihtipudas on monipuolisten palvelujen maalaiskunta

Kun on aika karistaa kaupungin pölyt kengistä ja kaipuu iskee maaseudun rauhaan, ovat Pihtiputaan kaltaiset palvelevat maalaiskunnat kultaakin kalliimmat.


  Järvien ja lampien ympäröimä viehättävä maaseutu vie ajatukset kauas arjen hektisyydestä. Vaikka kunnan läpi kulkee vilkasliikenteinen Nelostie, on luonnon rauha läsnä kaikkialla. Luontopolkujen reitistö alkaa Pihtiputaan keskustasta kuljettaen laavunuotioille, taukotuville ja lintutorneille.

Makuelämyksiä maatiloilta

  Pihtiputaan matkailuyritykset tuovat luonnon lautaselle asti. Elämäjärven kylässä sijaitseva Rajalan Riihi huokuu vanhanajan henkeä. Tunnelmallisen tilausravintolan pitopöydässä maistuvat lähialueiden antimet: kalat, lihat ja kasvikset. 


Pitkospuut Heinäjoen luontopolulla. Kuva: Virpi Pihlaja
  Aidon maatilan elämään ja eläimiin pääsee tutustumaan Alvajärven kylässä, missä Lammastila Kotila ottaa vastaan ryhmiä ja lapsiperheitä. Tilalla vieraita palvelee lammastuotteisiin keskittynyt aittapuoti.

  Ryhmäruokailuja järjestää myös Kolima-järven rannalla sijaitseva maatilamatkailukohde Luomalan tila. Ruokailujen lisäksi tilalla voi viettää rentouttavia hetkiä savusaunan lämmössä ja hemmottelevien yrtti- ja turvehoitojen parissa. Kesäisin Luomalan tila tarjoaa matkailijoille majoitusta pihamaan aitoissa.

Palveleva Pihtipudas

  Pihtiputaan kauppakeskittymä Putaanportti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Koliman rantaraitin äärellä. Ravintoloiden ja ympäri vuorokauden palvelevan Shell-huoltoaseman lisäksi Putaanportin tehtaanmyymälät tarjoavat upeat ostosmahdollisuudet: Kultakeramiikan tehtaanmyymälän lisäksi Outlet Putaanportissa ovat edustettuina tunnetut tuotemerkit, kuten Halti, Nanso, Lumene, Puttipaja, Armoire, Kapteenska ja Royal Fashion Outlet. Kuntakeskus kauppoineen ja palveluineen sijaitsee Nelostien vastakkaisella puolella.


Pihtiputaan ravit Hiekan hippoksella. Kuva: Virpi Pihlaja
  Putaanportin eteläpuolelle avautuu syksyn aikana upouusi kohde, Matkailukeskus Niemenharju. Monipuolisten liikenneasemapalvelujen ja viiden erilaisen ravintolakonseptin lisäksi Niemenharju tarjoaa matkailijoille majoitusta ja luontoelämyksiä Nelostien varrella.

  Nelostien perinteikkäiden pysähdyspaikkojen kaartiin kuuluu myös ruokaravintola Takkatupa, jonka herkkuja notkuva noutopöytä on katettuna koko päivän aamusta iltaan asti.http://www.pihtipudas.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »