Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Inari, Hotelli Kultahippu, Ismo Mäkinen, Marko Tervaniemi, kodikkuus, ravintola, Mika Kaivosoja, ohjelmapalvelut, watercrosstapahtuma, Inariviikot


Hotelli Kultahippu sijaitsee keskellä Ivaloa. Kuvat: Hotelli Kultahippu

Kodikkaasti Kultahipussa

Upean Ivalojoen rannalla hotelli Kultahippu palvelee matkailijoita yli 30 vuoden kokemuksella.


  Hotelli Kultahippu sijaitsee keskellä Ivaloa kylän kaikkien palveluiden ja lappilaisen luonnon äärellä. Kultahippu tunnetaan erityisesti kodikkaasta ja lämminhenkisestä tunnelmasta, hyvästä palvelusta ja erinomaisesta ruuasta, ja juuri siksi se onkin pysynyt Lapin-matkailijoiden suosiossa vuosikymmenestä toiseen. 

  Kultahippu on ollut alusta asti perheyritys ja sellaisena se myös säilyy, sanoo hotellin toimitusjohtaja Ismo Mäkinen

  – Meillä on perheyrityksen kodikas tunnelma. Nykyisen omistajan, vannoutuneen karaoke-miehen ja Rovaniemen Karaokecenteriä pyörittävän Marko Tervaniemen aikana hotellia on remontoitu ja esimerkiksi kaikkiin huoneisiin on tehty pintaremontti.

  Kultahipussa on 66 vuodepaikkaa ja huoneet on sisustettu lämpimin, kotoisin sävyin. Mäkinen kertoo, että lähitulevaisuudessa suunnitelmissa on laajentaa huonetarjontaa – tavoitteena on kaksinkertaistaa kapasiteetti.

  – Tarkoituksena on rakentaa 30 Superior-huonetta lisää, niistä puolet saunallisia. Toivomme, että pääsisimme rakennushommiin vuoden 2017 aikana, Ismo Mäkinen kertoo.  Hotellihuoneiden lämmin tunnelma jatkuu Kultahipun 90-paikkaisessa ravintolassa, jonka sisustuksessa on käytetty lappilaisia elementtejä tunnelmaa tuomaan. Palkittu ravintola on laajalti tunnettu hyvästä ruuastaan, josta vastaa keittiömestari Mika KaivosojaRavintola Kultahippu on vuosien varrella saanut statuksen useiden julkkisten kantapaikkana. Sen herkkuja on vuosien varrella nauttineet mm. Vesa-Matti Loiri, Gordon Ramsey, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen.

Vauhtia vetten päällä

  Majoituksen ja ruuan lisäksi Kultahippu tarjoaa monenlaista ohjelmaa ympäri vuoden. Yhteistyö Lapin Safarien kanssa on lisännyt hotellin kiinnostavuutta, sillä valikoimasta löytyy erilaisia kesä- ja talviaktiviteetteja aina kanoottiretkistä husky-safareihin.


Watercross-tapahtumassa ajetaan moottorikelkoilla kilpaa pitkin Ivalojokea. Kuva: Hotelli Kultahippu
  Toukokuussa Kultahipussa vietetään terassikauden avajaisia ”Pohjois-Lapin komeimmalla terassilla” ja juhannuksena sytytetään kokko Ivalojoen rantaan. Kesän kohokohta on heinäkuussa Inariviikoilla järjestettävä Watercross-tapahtuma, jossa Ivalojoella päristellään moottorikelkoilla – aivan oikein, veden päällä. Watercrossilla on Ivalossa jo yli 20-vuotiset perinteet ja tapahtuma kerääkin Kultahippuun moottoriurheilun ystäviä läheltä ja kaukaa.

http://www.hotellikultahippu.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »