Nro 3-2016
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Lind's Kök, Lindin Keittiö, Närpiö, Maria Berg, kasvihuoneravintola, Neuvottoman Erikoinen


Kesälounaalle voi Lindin Keittiöön tulla ilman pöytävarausta. Tilausryhmille ravintola on avoinna ympäri vuoden. Kuva: Britt Lind

Eksoottisia makuelämyksiä punaisen kullan kaupungissa

Länsirannikolla vallitsee ikuinen kesä. Närpiön pienessä Bäcklidenin kylässä sijaitsee koko Euroopan eksoottisin ravintola, Lind’s Kök eli Lindin Keittiö, jonka trooppisten hedelmäpuiden alla koetaan toinen toistaan uskomattomampia makuelämyksiä.


  Ravintoloitsija Maria Berg puikkelehtii hedelmäpuiden välissä. Passionhedelmät, banaanit, viikunat ja syötävät kukat tuovat tuoksua ja väriä vehreään puutarhaan. Trooppiset hedelmät ovatkin näyttävässä roolissa tämän ainutlaatuisista aterioistaan tunnetun ravintolan ruokalistalla.


Trooppisten hedelmäpuiden alla koetaan toinen toistaan uskomattomampia makuelämyksiä. Kuva: Britt Lind
  Lindin Keittiön käytetyin aines on kuitenkin supisuomalainen tomaatti. Närpiötä ei turhaan kutsuta punaisen kullan kaupungiksi: yli puolet Suomen tomaateista kasvatetaan Närpiössä.

Paljon muutakin kuin kasvisruokaa

  Kasvihuoneravintolan buffetpöytää koristavat iloisen punertavat ruokalajit, joiden reseptien takana on Berg itse. Tomaattikermakastikkeessa muhineen uunilohen, peruna-tomaattigratiinin ja tomaattichutneyn kruunaavat erikoiset jälkiruoat, kuten tomaattipannacotta ja kurkkukastikkeen kera tarjoiltava tomaattikermajäätelö.


Tomaattipannacotta. Kuva: Britt Lind
  Lindin Keittiön tunnetuin ruokaelämys on ryhmille suunniteltu Neuvottoman Erikoinen, jonka perässä matkailijat saapuvat Närpiöön niin etelästä, pohjoisesta kuin itärajaltakin. Neuvottomien pöytä täyttyy erilaisista lihoista, savustetuista katkaravuista ja kalasta sekä maukkaista ja makeista kastikkeista. Kulinaristisen kokemuksen täydentää juhlallinen jälkiruoka Crescendo.

  Lindin Keittiössä puolivalmisteita ei tunneta, vaan kaikki ruoat valmistetaan omin käsin tuoreita raaka-aineita hyödyntäen. Naapurustossa jokainen viljelee jotakin – mitä ei löydy omasta puutarhasta, saadaan naapurista.

Kunniamainintoja kerännyt tilausravintola

  Lindin Keittiö on ansainnut ainutlaatuisella konseptillaan ja makuhermoja hivelevällä ruoallaan useita kunniamainintoja, joista tuoreimpia ovat valinta Lonely Planetin Top Choice -ravintoloiden joukkoon sekä pääsy arvostetulle Thrillist-listalle, jolle valitaan jokaisesta maasta vain yksi ravintola.

  Ravintola on auki tilausryhmille ympäri vuoden. Ryhmän vähimmäiskoko on 10 henkeä, mutta isompien tilausten yhteydessä pöytiä varataan myös pienemmille seurueille. Kesälounaalle toivotetaan tervetulleiksi kaikki asiakkaat ilman pöytävarausta. Kasvihuoneravintolan kesäpöytä on katettuna 27.6.–14.8.2016 joka päivä kello 11–16.

http://www.lindskok.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »