Nro 3-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Keski-Suomi, Jyväskylä, Vaajakoski, Naissaari, Puttipaja, Terkttu Kilpinen, Anna Räbinä, ryhmät, Naissaren kahvi- ja juhlahuone


Puttipaja sijaitsee Vaajakosken luonnonkauniissa Naissaaressa. Kuvat: Puttipaja

Puttipaja tuo valoa ja iloa elämän pieniin onnenhetkiin

Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevan kynttilätehtaan Puttipajan käsityönä valmistuvat kynttilät ovat luoneet tunnelmaa suomalaiskoteihin jo 40 vuoden ajan.


  Juhlavuoden kunniaksi kirjoitettu historiikki kertoo, kuinka Puttipajan perustaja Terttu Kilpinen vuonna 1970 asteli avioon äidin tekemää kynttiläkujaa pitkin – kynttilänpäivänä. Äidin ja tyttären yhteisestä harrastuksesta syttyi liekki, joka palaa voimakkaana vielä 40 vuotta myöhemmin.  Jokainen Tertun käsissä syntynyt kynttilä sai oman nimensä: Lilliputti, Miniputti, Pikkuputti, Keskiputti, Isoputti, Jättiputti ja Mamputti. Vanha karjalainen sanonta, ”oispa putti ollaksein”, toivoo hyvää oloa. Hyvän olon kynttilöiden myötä sai Puttipaja nimensä vuonna 1976.

  Tertun tytär, nuorempi kynttilämestari Anna Räbinä mainitsee lempikynttilänään Viiruputin. Se kun tuo mieleen mummon kutomien räsymattojen raidat.

Tunnelmaa ja tuliaisia Wanhasta Pajasta

  Puttipajan tehtaanmyymälä ja sisustuspuoti Wanha Paja ihastuttaa kynttilöineen ja design-tuotteineen Vaajakosken luonnonkauniissa Naissaaressa. Kynttilöiden sekä Tertun omien tonttu- ja nallemallistojen lisäksi Wanhan Pajan pöytiä koristavat paikallisten käsityöläisten taidonnäytteet sekä kauniit sisustustuotteet.  Juhlavuoden ajan Wanhassa Pajassa on esillä Puttipajan elämäntarinaa esittelevä juhlanäyttely, johon Wanhan Pajan vieraat mielellään ostosretken lomassa tutustuvat.

Erityisiä etuja ja ohjelmaa ryhmille

  Wanhan Pajan helppo saavutettavuus, väljät tilat ja ryhmille suunnatut edut houkuttelevat lisäämään kulttuurihistoriallisen Naissaaren matkaohjelmaan. Tulostaan etukäteen ilmoittaessa on ryhmän jäsenille luvassa erikoistarjouksia Wanhan Pajan kynttilä- ja sisustustuotteista.  Lisäpiristyksenä vierailulle Puttipajan väki järjestää mielellään myös oheisohjelmaa.

  – Taitavat tekijämme antavat vinkkejä ja opastavat vaikkapa kranssien ja rusettien saloihin. Kynttilän värjääminen innostaa myös lapsia ja miesväkeä, Räbinä esittelee.

  Ostosretken päätteeksi maittaa kahvi- tai lounastauko. Myös Wanhan Pajan vieressä sijaitseva Naissaaren kahvi- ja juhlahuone tarjoaa asiakkailleen ryhmäetuja.

  Räbinä vihjaa Naissaaren olevan valloittava vierailukohde erityisesti kesäaikaan. Vanhat puutalot, saaren molemmin puolin kuohuvat kosket sekä historiallinen luontopolku saavat kesäpäivän kulumaan kuin siivillä.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »