Nro 3-2016
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Rauma, kesäteatteri, Fåfänga, Sisko ja sen veli, Kirsi Ylijoki, Jukka Rasila


Toukokuiset harjoitukset pidettiin vielä siviilivaatteissa. Takana Kirsi Ylijoki ja Mari Lehtonen, keskellä Teemu Aromaa ja Kirsi Valve, etualalla istumassa Jukka Rasila ja vieressään portailla Mika Räinä. Kuva: Henna Junnila

Sisko ja sen veli 
parantavat maailmaa Rauman Fåfängassa

Sisko ja sen veli ravisutteli televisionkatsojia 80-luvulla hersyvällä huumorillaan ja kantaaottavilla aiheillaan. Tänä kesänä 40 vuoden ikään ehtineet kotona asuvat, elämäänsä etsivät sisarukset pohdiskelevat maailman menoa Rauman kesäteatterin lavalla merimaisemien koristamassa Fåfängassa.


  Olka Horilan ohjaaman ja dramatisoiman näytelmän nimirooleissa nähdään viime vuosina Rauman kesäteatterissa naurattaneista Tankki täyteen -esityksistä tutut Kirsi Ylijoki ja Jukka Rasila. Tankki täyteen -sarjan tavoin myös Sisko ja sen veli on Neil Hardwickin käsialaa.

”Tästä tulee huikea kesä!”

  Raumalaislähtöinen Ylijoki palaa intoa puhkuen synnyinsijoilleen. Taustatukena on aikaisemmilta kesiltä tuttu ydinporukka, jonka yhteistyön sujuvuutta Ylijoki kuvailee timanttiseksi.

  – Lyhyt ja intensiivinen harjoittelujakso on kesäteatterin suurin haaste, ja silloin myös tekijätiimin merkitys korostuu. Raumalla kesäteatteri toimii kuin rasvattu koneisto, Ylijoki kehuu.


Kesäteatterissa harjoittelujakso on lyhyt ja intensiivinen, mutta hyvällä tiimilla on myös hauskaa. Kuva: Henna Junnila  
  Näytelmän muissa rooleissa nähdään Teemu Aromaa, Mari Lehtonen, Kirsti Valve sekä Tankki täyteen -esityksissäkin raumalaisyleisöä viihdyttänyt Mika Räinä.

  – Mukana on mukavasti uutta verta ja esityksenä upeasti toteutettu dramatisointi täynnä nasevaa kielenkäyttöä ja taattua tilannekomiikkaa alusta loppuun. Tästä tulee huikea kesä, Yiljoki iloitsee.

Kesäteatteri kuin merellinen keidas

  Ulkolavoissa on näyttelijättären mukaan oma jännityksensä, mutta Raumalla ei yleisökatoa tarvitse pelätä. Uskollinen yleisö täyttää Fåfängan katsomon säällä kuin säällä. Viime kesän sateista ja viileistä ilmoista huolimatta jokainen näytös esitettiin täydelle katsomolle.

  Ylijoki suositteleekin kesäteatterielämyksen yhdistämistä merelliseen lomaan vanhankaupungin kupeessa.

  – Rauma on ainutlaatuisen kaunis kesäkaupunki ja Fåfängassa sijaitseva kesäteatteri kuin merellinen keidas. Välimatkat ovat lyhyitä, palvelut lähellä eikä liikenneruuhkista ole tietoakaan.

  Satakuntalaisuus näkyy ja kuuluu Ylijoen mukaan myös estradilla.


Siskon roolissa nähdään Kirsi Ylijoki.
  – Siskon ja sen veljen perussatakuntalainen asenne ja ote elämään saa takuulla naurun raikaamaan katsomossa, hän vihjaa.

  Sisko ja sen veli saa ensi-iltansa Rauman Fåfängan lavalla torstaina 2. kesäkuuta. Rauman kesäteatterikausi päättyy 32 esityksen jälkeen 9. heinäkuuta.

http://www.raumanteatteri.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »