Nro 3-2016
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kustavi, Katanpää, kaljaasi Olga, risteily, Isokari, Ströömi, frisbeegolfrata, Saariston sirkusfestivaali, kesäteatteri, TuulenHuutajat, Nissilän umpipiha


130-vuotias kaljaasi Olga risteilee kesällä Katanpään linnakesaarelle. Kuva: Pertti Suurhasko

Merellinen Kustavi lumoaa

Idyllinen Kustavi saaristomeren sylissä tarjoaa upeita elämyksiä ympäri vuoden.


  Merellisyys ja saaristoelämä antavat noin tunnin ajomatka päässä Turusta sijaitsevalle Kustaville omintakeisen leiman, jonka lumo kiehtoo matkailijoita ja mökkiläisiä vuodesta toiseen.

Merta edemmäs

  Matkailijalle saaristo onkin Kustavin parasta antia, ja sitä pääsee aivan läheltä ihastelemaan saaristoristeilyillä, joita Kustavista järjestetään. Tänä kesänä aloitetaan uudet merelliset risteilyt Katanpään linnakesaarelle kaljaasi Olgalla, joka risteilee 30.6.–5.8. välisenä aikana aina torstaisin ja perjantaisin. Matkan varrella pääsee mereltä käsin ihastelemaan upeita saaristomaisemia ja kunnan kahtia jakavan salmen Ströömin varrella olevia historiallisia paikkoja. Mukaan on mahdollista varata myös opas, jonka johdolla risteilyistä saa irti vieläkin enemmän.  Suosittuja ovat myös tilausristeilyt Isokarin majakkasaareen. Suomen toiseksi korkein ja edelleen toimiva majakka on mielenkiintoinen vierailukohde, ja 180 hehtaarin kokoisella saarella riittää näkemistä pidemmäksikin aikaa. Jollei mieli lähteä kovin kauas, mutta kaipaa silti merelle, varteenotettava vaihtoehto on aamu- tai iltapäiväretki Ströömille. Muutaman tunnin aikana pääsee nauttimaan meren äänistä ja tuoksuista, ja samalla saa ihastella Kustavin kaunista maisemaa.

Tekemistä kaiken kesää

  Kesäisin Kustavissa kuhisee. Monet tapahtumat ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet takaavat sen, että lomalla on mahdollisuus myös aktiiviseen olemiseen. Konsertit, esitykset ja muut tilaisuudet auttavat kulttuurinnälkään, ja liikkumisen tarvetta voi täyttää vaikkapa kesän alussa valmistuvalla frisbeegolfradalla aivan kunnan keskustassa. 

  Heinäkuun 7. päivä starttaa Kustavissa kokonaisen kuukauden kestävä Saariston sirkusfestivaali, jonka aikana nähdään huikeita sirkusesityksiä meiltä ja maailmalta. Festivaalin aikana on myös mahdollista päästä itse kokeilemaan ilma-akrobatiaa ja trapetsilla keinumista – näyttää helpolta, mutta onko se sitä?


TuulenHuutajat vauhdissa. Kuva: Kustavin kunta
  Ei kesää ilman kesäteatteria – Kustavissakaan. Jo vuosia koossa ollut Teatteri TuulenHuutajat jatkaa kustavilaista kesäteatteriperinnettä tänä kesänä näytelmällä Tuomari Suomisen ihaNaiset. Idyllisessä miljöössä yli 100-vuotiaassa Nissilän umpipihassa kotiaan pitävä TuulenHuutajat koostuu paikallisista ja lähialueen harrastajanäyttelijöistä ja on saavuttanut vakiintuneen aseman rannikon kesäteatterikentässä.

http://www.kustavi.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »