Nro 3-2016
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Pyhäjärvi, liikuntapalvelut, harrastusmahdollisuudet, Täydenkuun Tanssit, Kihupäivät

Nelostie, osa 2.


Pyhäjärvellä sijaitseva Nelostien ja Valtatie 27:n risteys tunnetaan myös Vaskikellon risteyksenä suuren kultaisen kellon vuoksi. Kuvat: Pyhäjärven kunta

Pyhäjärvi – sopivasti keskellä Suomea

Pyhäjärven sijainti viiden maakunnan keskiössä vilkkaiden valtateiden varrella kuljettaa kaupungin ohi tuhansia matkailijoita päivittäin. Nyt Pyhäjärven kaupunki tuo ryminällä esiin ainutlaatuisia luontokohteitaan, joiden ohi ei kannata ajaa pysähtymättä.


  Kajaani, Kuopio, Jyväskylä, Kokkola ja Oulu sijaitsevat kukin 150–170 kilometrin etäisyydellä lumoavan luonnon ja järvimaisemien ympäröimästä Pyhäjärvestä. Vaskikellon risteyksenäkin tunnetun Nelostien ja Valtatie 27:n risteyskohdan läpi kulkee päivittäin 6 500–8 500 ajoneuvoa. Juna- ja linja-autoliikenne kasvattavat ohikulkijoiden määrää sadoilla, ellei tuhansilla ihmisillä päivittäin.

  Pyhäjärven kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen ymmärtää liikennevirtojen tuoman matkailupotentiaalin.

  – Matkailijat tuntevat Ravintola Vaskikellon. Nyt on aika nostaa esiin mitä muuta Pyhäjärvellä on tarjottavana.

Harrastusmahdollisuuksien ykkönen

  Erityiselle jalustalle Tikkanen nostaa Pyhäjärven monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

  – Upea uimahalli, jäähalli, kilpailustandardit täyttävä liikunta- ja hiihtokeskus, keilarata, hevostallit, luontopolut ja rannalla sijaitseva golfkenttä tarjoavat varmasti jokaiselle mieluisan tavan liikkua, hän toteaa.  – Eikä sovi unohtaa suuren ja kalaisan Pyhäjärven suomia mahdollisuuksia. Kalastus, veneily ja erityisesti vesihiihto ovat suosittuja harrastuksia.

  Jääkauden muovaamista luontokohteista ja muinaisjäänteistä koottuja aineistoja ollaan tuomassa luontomatkailijoiden saataville, ja niitä tullaan hyödyntämään myös matkailumarkkinoinnissa. Erityisenä kohderyhmänä Tikkanen mainitsee geokätköilyn harrastajat.

  – Keskeisen sijainnin, helpon saavutettavuuden ja ainutlaatuisen luonnon ansiosta Pyhäjärvi on kuin luotu geokätköilyyn.

Pyhäjärven kesässä tapahtuu

  Pyhäjärven rannalla sijaitseva leirintäalue Emolahti Camping on parhaillaan mittavien uudistusten alla. Tikkanen vihjaa muutosten tuovan mukanaan uusia avauksia myös matkailun muilla osa-alueilla.

  Emolahti on estradina myös monille kesäisille tapahtumille. Pyhäjärven tunnetuin tapahtuma on 24.–27. heinäkuuta 25. kertaa tanssittava Täydenkuun Tanssit -festivaali, Suomen merkittävin nykytanssitapahtuma.  Kesän tapahtumatarjontaa lisää 8.–10. heinäkuuta vietettävä markkinatapahtuma Kihupäivät, joka kokoaa yhteen nykyiset ja entiset pyhäkkäät sekä matkailijat.http://www.pyhajarvi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »