Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Simo, Pappilan Pehtoori, ravintola, Raisa Junes, vanha pappila

Nelostie, osa 2.


Ravintola Pappilan Pehtoorin pieteetillä kunnostettu rakennus sijaitsee historiallisessa miljöössä. Kuva: Pappilan Pehtoori

Pappilan Pehtoori palvelee kulttuurimaisemassa

Simon kunnassa sijaitseva ravintola huokuu vanhaa aikaa.


  Persoonallista ja elämyksellistä ruokapaikkaa etsivän Nelostien kulkijan kannattaa pysähtyä Simossa ja ottaa suunnaksi historiaa ja perinteitä huokuva ravintola Pappilan Pehtoori. Nimensä mukaisesti vanhaan pappilaan kaksi vuotta sitten perustettu ravintola ammentaa paikallisuudesta ja hyvästä palvelusta.


Pappilan sali. Kuva: Pappilan Pehtoori
  Vuonna 1902 rakennetun vanhan pappilan miljöö on elämys: rakennuksen huoneet henkivät vanhaa aikaa, kaikki on korjattu perinteisin menetelmin ja tapetit ja huonekalut on valittu rakennuksen aikakauteen sopivaksi. Pihapiirin vanhat puut, alueella harvinaiset tammet ja vaahterat, luovat oman tunnelmansa, jonka viimeistelee rannassa sijaitseva sauna. Saunaa vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin, ja siellä voi löylytellä niin sähkö- kuin perinteisen savusaunan löylyissä. 

Alusta asti itse tehden

  Pappilan Pehtoorin sydän on sen keittiö, josta ammattitaitoinen henkilökunta loihtii maistuvia annoksia ruokailijoiden nautittavaksi. Annosten ytimenä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet. Lihat tulevat Kemistä, josta paikallinen teurastamo toimittaa mm. suosittua Meri-Lapin karitsaa.



  Ruoka tehdään mahdollisuuksien mukaan alusta asti itse: leivonnaisista ja leivistä alkaen kaikki on itse tehtyä.

  – Sillä ei välttämättä pääse ketjuhuoltamoiden hintoihin, mutta toisaalta suomalaiset nykyään arvostavat ja haluavatkin syödä kotimaista, lähellä tuotettua ruokaa, sanoo yrittäjä Raisa Junes

  Pappilan Pehtoori toimii kesäisin kaikkia palvelevana ravintolana torstaista sunnuntaihin ja muina aikoina tilausravintolana. Talvisin se palvelee yritys- ja matkailijaryhmiä. Talvisin ravintolassa on 100 asiakaspaikkaa, kesäisin 50 lisäpaikkaa saadaan isosta terassista, jonka takana sijaitsevalla lavalla Junes järjestää kesäisin myös tansseja. 


Vuonna 1902 rakennettu Simon vanha pappila. Kuva: Simon kunta
  Raisa Juneksella on omakohtainen side paikkaan, sillä hänen isoäitinsä isoisä toimi aikoinaan pappilassa pehtoorina. Siitä juontaa juurensa myös ravintolan nimi. Historiallinen ympäristö ja pieteetillä kunnostettu rakennus kiinnostavat ihmisiä, ja usein ruokailun lomassa vieraat haluavat kuulla myös pappilan historiasta, josta Raisa Junes kertoo mielellään.



http://www.tasocatering.com

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »