Nro 3-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Kemi, Panorama Café, kaupungintalo, noutopöytä, tilausravintola, näköalatasanne, terassi, kabinetti

Nelostie, osa 2.


Kirkkaana päivänä Panorama Cafésta näkee Ruotsiin asti. Kuva: Panorama Café

Panorama Café – lounasravintola pohjoisen parhaalla näköalapaikalla

Kemin maamerkki, 52 metrin korkeuteen kohoava kaupungintalo seisoo ylväänä keskellä kaupunkia. Kaupungintalon katolta löytyy yllätys, joka miellyttää niin paikallisia kuin satunnaisia vieraitakin: viihtyisä Panorama Café tarjoaa asiakkailleen suolaista, makeaa ja uskomattoman upeita maisemia.


  Panorama Cafén lounaspöydän ympärillä leijuu taivaallinen tuoksu. Päivän keittona on kermainen lohisoppa, joka houkuttelee lounastajia keittokattilan äärelle. Noutopöydän antimista löytyvät myös tuoreet ja raikkaat salaatit, uudet perunat sekä murea ja täyteläinen lihakastike. Juhlapyhien lähestyessä noutopöytää täydentävät vuodenaikaan sopivat herkut: maukkaat munkit ja sima, jouluiset laatikot ja rosollit.

Puhtaita makuja ja silmänruokaa

  Omin käsin valmistetun kotiruoan ohessa Panorama Cafén erikoisuus on kaupungin mahtavimmat maisemat. Kolme vuotta kahvilayrittäjänä – ja sitä ennen Panorama Cafén työntekijänä – toiminut Merja Yanik kertoo, että kirkkaana päivänä kaupungintalon katolla sijaitsevalta näköalatasanteelta näkee kepeästi Ruotsiin asti.

  – Rakennus on koko Pohjois-Suomen korkein, Yanik tietää.


Kesäjuomaa terassilla. 
  Sen tarjoamista näköaloista on nautittu jo pitkään. Yanik mainitseekin päiviensä valopilkkuina kaikki ne uskomattomat tarinat, joita kahvilan pitkäaikaisilla asiakkailla on kerrottavanaan.

  – Täällä kävi hiljattain eräs herttainen pariskunta juhlistamassa 50-vuotishääpäiväänsä. He kertoivat tavanneensa tällä samalla näköalatasanteella kymmeniä vuosia sitten.

Täyden palvelun tilausravintola

  Panorama Cafén kymmenen hengen kabinetti soveltuu loistavasti rauhalliseen ruokailuun ja palavereihin, eikä sen puitteita kehuta suotta. Joskin kabinetin lasiseinän takana avautuvat maisemat saattavat ihan huomaamatta varastaa läsnäolijoiden huomion kesken kokouksen.


Panorama Cafén lohikakku.
  Kesällä voi lounastaa tai kahvitella terassilla. Yanik huomauttaa sisätilojen olevan ahtauden vuoksi hieman haastavat, mutta lounastamaan sopii mukavasti linja-autollinen. Iltaisin ja viikonloppuisin Panorama Café palveleekin tilausravintolana bussiryhmille ja juhlatilaisuuksille.

  – Tilausryhmät ovat tietenkin tervetulleita milloin tahansa. Järjestämme ruokailut ja kahvitukset tarjoiluineen täysin asiakkaan toiveiden mukaan, Yanik lupaa.http://www.panoramacafekemi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »