Nro 2-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Hämeenlinna, kesäteatteri, Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri, Lapinlahden Linnut, Otto Kanerva

Kesäteatterit


Kuvassa vas. Otto Kanerva, Tuula Penttilä, Tapio Liinoja, Helena Rängman ja Kalle Pylvänäinen. Kuva: Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

Lapinlahden Linnut 
naurattaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähdään legendaarisen suomalaisen huumorin uusi tuleminen.


  Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri marssittaa ensi kesänä Kaupunginpuistoon täyslaidallisen suomalaisen huumorin suurimpia nimiä. Elämä janottaa ihan tosissaan, kun Lapinlahden Lintujen rakastetuimmat laulut ja sketsit heräävät uudestaan eloon legendojen itsensä esittäminä.

Huipputiimi tekee menestyksen

  Elämä janottaa on kahden keskeisen Linnun, Tapio Liinojan ja Mikko Kivisen, käsikirjoitus ja Hämeenlinnassa nähdään siitä kantaesitys. Musiikilliseksi kansankomediaksi tituleerattu ilottelu vie nostalgiselle matkalle maaseudulle pieneen kyläyhteisöön, jonne kaupunkilainen kolli ja parkettien partaveitsi Morgan saapuu ja kokee kaikkien aikojen kulttuurishokin. Maaseudun rauhassa asenteet ja arvomaailmat törmäävät herkullisella tavalla, mutta mitä tapahtuu, kun kuvioihin yllättäen astuu yhteinen vihollinen? Ja kuka olisi arvannut, että kaiken nähnyt naistennaurattaja löytäisikin maaseudulta elämänsä rakkauden?

  Näytelmän juoneen on saatu kirjoitettua sisään Lapinlahden Lintujen tutuiksi tekemiä hahmoja, ja tarinaa kuljettavat eteenpäin nelihenkisen live-yhtyeen säestämät tutut kappaleet.

  – Meillä on kovat muusikot ja kapellimestarina Cheekin ja Antti Tuiskunkin taustalla toimiva Lasse Sakara. Musiikin sovitus on niin hyvissä käsissä kuin se tässä maassa voi olla, hehkuttaa HUKin toimitusjohtaja Otto Kanerva, joka nähdään lavalla Liinojan ja Helena Rängmanin kanssa.

Kansalle komediaa

  Tuleva kesä on Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin toinen toimintakesä. Hämeenlinnan Kaupunginpuisto on perinteikäs kesäteatteripaikka, ja Otto Kanervan mukaan se myös pysyy sellaisena. Tavoitteena on tuottaa suomalaiselle yleisölle ”puhdasveristä kesäteatteria” eli komediaa hyvällä maulla tehtynä.

  – Ihmiset tulevat kesäteatteriin viihtymään. Meidän tavoitteena on saada teatterista poistumaan ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä paitsi näkemäänsä, myös oheispalveluihin. Meillä on tasokkaat kahvila- ja ravintolapalvelut, ja pienenä organisaationa pystymme joustamaan myös mm. yksityistilaisuuksiin, Otto Kanerva kertoo.

http://www.hukteatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »