Nro 2-2016
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kesäteatteri, Raasepori, Mustion Linna, Culture House Finland Oy, Jarna Jalava-Keskinen, Kunnon kansleri, Pekka Autiovuori

Kesäteatterit


Nimiroolissa oikeuskanslerina nähdään Pekka Autiovuori ja viekottelijan roolissa Katariina Kaitue. Kuva: Juha Keskinen

Kunnon kansleri virittää naurupommin Mustion Linnan Kesäteatteriin

Brittifarssi saa suomalaiset mausteet upeissa maisemissa.


  Suomen kauneimmaksikin kesäteatteriksi kutsuttu Mustion Linnan Kesäteatteri Raaseporissa on tarjonnut korkeatasoisia kesäteatterielämyksiä jo vuodesta 2005. Mustion 12. teatterikesä on takuuvarmaa mustiolaista tasoa: tulevana kesänä yleisöä naurattaa Knalli ja sateenvarjo -kuunnelman isän Edward Taylorin kirjoittama brittifarssi Kunnon kansleri.

  Mustion Linnan Kesäteatterin tuotannosta vastaa Culture House Finland Oy. Jarna Jalava-Keskisen suomentamassa ja Jouko Keskisen ohjaamassa Kunnon kanslerissa ollaan aikamme Brysselissä, jonne suomalainen oikeuskansleri Leo Patrikka on saapunut valmistautumaan hakeakseen korkea-arvoista puheenjohtajan virkaa EU:n komissiossa. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan ja kansleri joutuu hermoja raastavaan kiipeliin, jota syventävät yllätysvieraat ja monenlaiset väärinkäsitykset. Luvassa on teatteri-illan verran hullunkurisia sattumuksia taattuun farssityyliin, lupaa suomentaja ja tuottaja Jarna Jalava-Keskinen.

  – Naurua riittää varmasti, tavoitteena on saada ihmiset lähtemään hyvillä mielin pois. Luvassa on paljon huumoria hyvällä maulla tehtynä.

Ammattilaistason teatterielämys

  Mustion Linnan Kesäteatterissa on totuttu joka vuosi näkemään nimekäs esiintyjäkaarti, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Nimiroolissa oikeuskanslerina nähdään Knallia ja sateenvarjoa vuosikymmenet Suomen radiossa lukenut Pekka Autiovuori, ja muita rooleja tähdittävät Marjukka Halttunen, Katariina Kaitue, Sixten Lundberg, Anu Palevaara, Matti Laine ja Jouko Keskinen.


Katariina Kaite ja Anu Palevaara. Kuva: Juha Keskinen
  – Mustion Linnan Kesäteatteri on korkean profiilin ammattilaisteatteri, joten esityksiämme tekevät aina nimekkäät, pitkän linjan taiteilijat. Ammattilaiset tekevät työnsä aina sata lasissa – tosissaan, mutta ei ryppyotsaisesti, Jarna Jalava-Keskinen kertoo.

  Hän uskoo siihen, että brittifarssi iskee suomalaiseen kesäteatteriyleisöön. Lipunmyynti onkin jo alkanut ja erityisesti ryhmät ovat olleet kiinnostuneita teatteriretkestä Mustioon. Culture Housen ja Mustion Linnan yhteistyö on alusta asti sujunut hyvin, ja tarjolla on tulevanakin kesänä suosittuja teatteripaketteja, joihin teatteriesityksen lisäksi kuuluu erityinen teatterimenu Ravintola Linnankrouvissa tai menun lisäksi myös yöpyminen hotellihuoneessa. 


Mustion Linnan Kesäteatterissa on 420-paikkainen katettu katsomo. Kuva: Culture House Finland Oy
  Jalava-Keskinen odottaakin tulevalta kesältä paljon. Hyvällä työryhmällä toteutettu tuotanto hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa tuo tulosta.

  – Kun porukassa on hyvä henki, se näkyy myös katsojille, Jalava-Keskinen uskoo.

  Kunnon kanslerin esitykset Mustion Linnan Kesäteatterissa 21.6.–22.7.2016.


http://www.culturehouse.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »