Nro 2-2016
Luokittelu: Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, Rovaniemi, Rinteenkulma, ostoskeskus, Pekka Rinne, tavaratalo Anttila, Megazone-laserseikkailu

Nelostie Lappi


Rinteenkulman toisen kerroksen käytävän katossa koreilee sinitaivas valkeine pilvihattaroineen. Kuva: Kauppakeskus Rinteenkulma

Rovaniemen Rinteenkulma on aidosti ainutlaatuinen ostoskeskus

Las Vegasin loistoa ei tarvitse etsiä Rovaniemeä kauempaa. Nelostien varrella, aivan kaupungin keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Rinteenkulmassa asiakkaita viihdyttävät Vegasin rempseä tunnelma ja kirkas kesätaivas ympäri vuoden.


  Rinteenkulman käytävällä katseet kääntyvät yläilmoihin. Kauppakäytävän katossa koreilee kirkkaansininen taivas valkeine pilvenhattaroineen varmistaen hyväntuulisen ostospäivän sadesäälläkin. Kauppakeskuksen erikoinen sisäkatto on saanut inspiraationsa Las Vegasin maailmankuulusta Caecars Palace -hotellista.

  Missään muualla Suomessa ei ostosretkestä ole tehty näin helppoa – ramppi johdattaa moottoritieltä suoraan kauppakeskuksen tilavaan ja maksuttomaan pysäköintihalliin, ja Rovaniemen keskustan kävelykatu on vain askeleen päässä Rinteenkulman pääovelta. Yhdessä kauppakeskus Revontulen kanssa ne muodostavat napapiirin parhaan kauppakeskittymän ja mielenkiintoisimmat tapahtumat, kuten juhannuksen jälkeisen Kesäyö-ostosriehan ja joulukuun alkuun sijoittuvan Joulupukin yön.

Sopivasti kaikkea, enemmän muuta kuin muotia

  Rinteenkulma on Lapin monipuolisin ostospaikka: sen valikoimiin kuuluu yli 70 000 tuotetta. Vaate- ja kenkäkauppojen laajasta tarjonnasta huolimatta kuvailee kauppakeskuspäällikkö Pekka Rinne koko perheen ostosparatiisia sanoilla ”enemmän muuta kuin muotia”.

  – Rinteenkulma tunnetaan Rovaniemen kulta- ja korukeskittymänä. Suhteessa liikkeiden kokonaismäärään meillä on runsaasti arvolahjojen erikoisliikkeitä, Rinne kertoo.

  Rinteenkulmassa on myös Rovaniemen kattavin paikallisten tuotteiden valikoima. Kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee muun muassa laadukkaita puukkoja käsityönä jo yli 80 vuotta valmistaneen Marttiinin tehtaanmyymälä.

Lapin ainoa tavaratalo ja monipuolisin herkkukauppa

  Yksi Rinteenkulman suurimmista vetonauloista on koko Lapin läänin ainoa tavaratalo, kahteen ylimpään kerrokseen levittäytynyt Anttila. Kauppakeskuksessa on myös keskusta-alueen ainoa Alko sekä valikoimiltaan koko Pohjois-Suomen monipuolisin K-Supermarket, josta paikalliset puhuvat herkkukauppana.

  Rinteenkulman liikevalikoimasta löytyvät myös kirjakaupat, sisustusliikkeet sekä tietenkin herkullista lounasta tarjoilevat ravintolat ja kahvilat. Kauppakeskuksen alimmassa kerroksessa sijaitsevat Megazone-laserseikkailu sekä valtava, 1500 asiakaspaikan yökerho Half Moon.http://www.rinteenkulma.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »