Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Rovaniemi, Joulupukin Pajakylä, Joulupukin lomakylä, Joulutalo, näyttely, majoitus, kahvila-ravintola, myymälä,retket, Napapiirin ylitysseremonia

Nelostie Lappi


Joulupukin lomakylän keskipiste on hauskanmallinen Joulutalo. Kuva: Jussi Perkkiö

Joulupukin lomakylä on joulumielisen unelmakohde mihin vuodenaikaan tahansa

Joulupukin lomakylässä käy kova tohina. Jouluaatto saattaa olla vain kerran vuodessa, mutta pukki ei painu kivenkoloon, vaan viihdyttää lomakylänsä vieraita vuoden jokaisena päivänä. Salamavalot räiskyvät, kun valokuvaajatonttu ikuistaa muiston leppoisasta lomapäivästä napapiirillä.


  Vierailu Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä saa ikääntyneenkin matkailijan sisässä asustelevan pikkulapsen heräilemään horroksestaan. Sijainti Nelostien varrella, vain kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta, on otollinen niin lyhyttä kuin pidempääkin pysähdystä ajatellen. 


Joulupukin lomakylässä on 74 korkeatasoista mökkihuoneistoa. Kuva Santa Claus Holiday Village
Pajakylän laidalla sijaitsevan Joulupukin lomakylän modernit ja kodikkaat mökkihuoneistot tarjoavat hotellitasoista majoitusta joulun ihmemaassa ympäri vuoden. Lomakylän asukkaille tarjolla on myös ilmainen kuljetuspalvelu Rovaniemen lentokentän ja Joulupukin Pajakylän välillä.

Helppoa ja tasokasta asumista kaikin herkuin

  Joulupukin lomakylässä on 74 korkeatasoista mökkihuoneistoa, joissa jokaisessa on oma sauna, hyvin varusteltu minikeittiö sekä ikioma terassi. Majoituksen hintaan sisältyy aina maukas buffetaamiainen, liinavaatteet ja pyyhkeet sekä loppusiivous. Majoituspakettiin voi sisällyttää myös lounaan ja päivällisen, erilaisia päiväretkiä ja aktiviteetteja ja jopa itsensä joulupukin vierailun omassa mökkihuoneistossa perheen pienimpien iloksi.

Joulun ihmeet tutuiksi Joulutalon näyttelyssä

  Joulupukin lomakylän keskipiste on hauskanmallinen Joulutalo, jossa toimii ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto. Joulupukki on tavattavissa Joulutalossa vuoden jokaisena päivänä. Joulutalon näyttelyssä vieraat pääsevät tutustumaan ikiaikaisiin jouluperinteisiin paitsi Suomessa myös ympäri maailmaa – oletko koskaan pohtinut, miten kiinalaiset viettävät joulua tai mistä joulupuu on saanut alkunsa?


Joulupukki on tavattavissa Joulutalossa vuoden jokaisena päivänä. Kuva: Santa Claus Holiday Village
  Joulutalossa sijaitsee myös Joulupukin lomakylän kahvila-ravintola, joka on avoinna joka päivä aamuvarhaisesta iltahämärään. Perinteisistä herkuista notkuva lounaspöytä on katettuna ihan jokaisena päivänä viikonloppua myöten. Suuressa ravintolasalissa järjestyy ruokailut isollekin ryhmälle, ja kesällä lisätilaa tuo upea, aurinkoinen kesäterassi.

  Joulupukin lomakylässä on kaksi matkamuistomyymälää, joiden valikoimista löytyvät kaikki suosituimmat ja perinteisimmät Lapin-tuotteet kuksia, pipoja, posti- ja maisemakortteja ja jopa elintarvikkeita myöten. Joulutalon myymälä onkin aamuvirkkujen lempipaikka, sillä se avaa ovensa joka päivä jo aamukahdeksalta.

Napapiirin luonto tutuksi päiväretkillä

  Lomakylän viihtyisät mökit toimivat erinomaisena tukikohtana monenlaiseen lomaan. Erikoislaatuisia elämyksiä ja päiväretkiä ei tarvitse etsiä kaukaa, vaan niitä voi sisällyttää lomapakettiinsa jo majoitusta varattaessa. Talvikaudella suosituimpia aktiviteetteja ovat huskysafarit ja poroajelut, moottorikelkka- ja pilkkiretket sekä tietenkin revontulisafarit.


Revotulet leiskuvat Joulutalon yllä. Kuva: Santa Claus Holiday Village
  Kesällä läheinen luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, melontaretkiin, koskenlaskuun sekä luontopoluilla ja vaellusreiteillä retkeilyyn. Lomakylässä voi suorittaa myös perinteisen Napapiirin ylitysseremonian. Ranuan eläinpuistoon järjestetään lomakylästä päiväretkiä vuoden ympäri. Vain muutaman minuutin ajomatkan päässä odottavat myös Rovaniemen monipuoliset ostosmahdollisuudet.http://www.joulupukinlomakyla.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »