Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Pyhätunturi, ravintola, Huttu-Uula, Ahti Isojärvi

Nelostie Lappi


Huttu-Uulan taitavat kokit ovat keränneet mainetta ja kunniaa. Kuva: Huttu-Uula

Huttu-Uulan palkitut herkut vievät kielen mennessään

Rinneravintoloiden huippuihin kuuluva Huttu-Uula erottuu muullakin kuin mieleenpainuvalla nimellään. Ravintolan sisätiloista löytyy kokonainen ravintolapirtti, keittiössä ahertavat mainetta ja kunniaa keränneet kokit, ja ravintola sijaitsee varsinaisella paraatipaikalla Pyhätunturin PyhäExpress-hissin ala-asemalla.


  Sesonkipainotteinen Huttu-Uula on oikea rinneravintoloiden monitoimitalo. Rinneravintolasta laskijat saavatkin nopeasti eteensä pihvit, pizzat ja burgerit. Iltapäivällä ovensa avaava Uula à la carte painottaa paikallisia erikoisuuksia, poroa ja tuoretta kalaa, ja Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan palkitut herkut vaikka kotiovelle asti.


Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan herkkuja myös perille lomaviettopaikkaan. Kuva: Huttu-Uula
  20 vuotista taivaltaan marraskuussa juhlistavan Huttu-Uulan tarina sai alkunsa Huttutunturin ja Huttujärven läheisyydestä. Ravintoloitsija Ahti Isojärven mukaan lappilainen miehen nimi Uula toi ravintolan nimeen rempseää poromiesmeininkiä.

Arvokilpensä ansainnut ravintola

  Huttu-Uulan Rinneravintolan sisään rakennettu ravintolapirtti Uula à la carte on ylpeänä kantanut kunnioitetun Rôtisseurs-järjestön eli Paistinkääntäjien kilpeä jo vuodesta 2007. Se on järjestön korkein tunnustus ja merkki sekä ruoan että palvelun korkeasta laadusta, mitä valvotaan vuosittain mysteeriasiakkaiden avulla.

  Huttu-Uulassa ei kilpien menetyksestä tarvitse huolehtia, sillä sitoutuneelle henkilökunnalle ja taidokkaille nuorille kokeille laadukas ruoka on sydämen asia.


Läheltä pyydettyä kalaa á la Huttu-Uula. Kuva: Huttu-Uula
  Laatu korostuu myös paikallisten ja puhtaiden raaka-aineiden käytössä. Maukkaimmat pororuoat, lähialueiden järvistä pyydetyt kalat ja suomalaiseenkin makuun eksoottinen karhunpaistikäristys ovat Huttu-Uulassa vertaansa vailla.

  – Myös Rinneravintolan annoksissa panostetaan paikallisuuteen. Poronkäristyksen ja lohikeiton lisäksi lappilaiset maut maistuvat pizzojen täytteinä savuporoa ja savulohta myöten, Isojärvi kuvailee.

Sesonkisuosikit seisovassa pöydässä

  Hiihtolomasesongista alkaen koko kevään ajan Huttu-Uulan torstai-iltoihin katetaan runsas ja maistuva Lapin Ruuat -buffetpöytä, jonka kuninkaina ovat tietenkin poro sekä lappilainen lämminsavulohi ja paistetut muikut. Syksyllä puolestaan tarjolla on Sadonkorjuubuffet, jossa ylistetään kauden kasviksia ja kalaa.

  Huttu-Uulan Parvi on omiaan rauhallisiin ruokailuihin oman ryhmän kesken. Parvella onnistuvat myös juhlat, kokoukset ja illanvietot jopa 45 hengelle. Kokonaisuuden kruunaa suuri aurinkoterassi, jossa innokkaimmat auringonpalvojat viihtyvät aamupäivästä auringonlaskuun asti.http://www.huttu-uula.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »