Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Enontekiö, Hetta, Ounasloma, Alpo Vuontisjärvi


Ounasloman huviloissa hirsiseinät luovat kodikkaan tunnelman. Kuvat: Ounasloma

Ounasloma 
– tasoa ja perinteitä

  Saavun joulukuisena iltana Enontekiön kirkonkylään Hettaan. Keskustan tuntumassa poikkean päätieltä 200 metriä jäälyhtyjen viitoittamaa kujaa pitkin, lumisia puita ihaillen. Olen Ounasloman huvilakylässä. Lukuisat valosarjarjat luovat himmeän, jouluisen tunnelman. Tapaan huviloiden omistajan ja itseään isännäksi tituleeraavan  Alpo Vuontisjärven, 3. polven matkailuyrittäjän, jolla on jo apunaan suvun 4. polvi. Siirrymme jutustelemaan huvilan takkatulen lämpöön.


Uimarannalla odottaa neljä venettä, kuhunkin sopii neljä henkeä.
  "Huvilakylässä on luonnon ympäröimänä 13 hirsihuvilaa kaikin mukavuuksin, kaikissa mm. moderni keittiö, sauna, tv/radio. internet, petipaikkoja 5 tai 9 hengelle 1-2 makuuhuoneessa ja 1-2 parvella. Vuorokausihinta määräytyy henkilömäärän mukaan ja alenee oleskelun pidetessä. Asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa (booking-arviot 9.2), minkä vuoksi luottoluokituskin on AAA", luettelee Alpo. Vieraiden ylistykset vieraskirjassa, samoin kuin kotisivuilla www.ounasloma.fi, vahvistavat tyytyväisyyden.

Lepoa ja toimintaa

  "Alueen itärajana on Närpistöjoki ja etelässä rajoitumme Ounasjärveen, johon meillä on upea hiekkaranta maksuttomine veneineen. Lisäksi polkupyörät, potkurit ja kartat annamme maksutta käyttöön", kehaisee Alpo ja jatkaa:" Myös kirkonkylätasoiset palvelut ja ympäröivä upea, koskematon ja helppokulkuinen luonto saavat vieraamme aina palaamaan. Keväällä kolmella latutampparilla hoidettu latuverkko on aivan kullanarvoinen. Hiihtokausi Enontekiöllä -Suomen korkeimmalla sijaitsevassa kunnassa- jatkuu pitkälle Vapun yli. Tuolloin päivällä on mittaa yli 20 tuntia ja hinnat alimmillaan, suosittelen", kuvailee Alpo innostuneesti. 

Kesän valoa, ruskan loistoa

  Myös kesästä ja ruskasta Alpolla on vain hyvää kerrottavaa: "kesäisin lähialueen lukuisat kalaisat joet ja kävelyreitit antavat lomalle sisältöä, samoin sijaintimme vain 37 km Norjan rajasta. 


Jäämeren rantaan on vain runsaan kahden tunnin ajo.
Ohjeistamallamme päiväretkellä he voivat nähdä vuoria ja vuonoja, vesiputouksia ja jäätiköitä sekä uida ja kalastaa maksutta Jäämeressä. Ruskaretki tunturiylängön yli Altaan (400 km, 6-9 h), maisemana vain ruskan värjäämiä rinteitä ja tunturikoivikoita, ei juurikaan havupuita. Ainutlaatuinen kokemus!"

  Lähteissä minut valtaa tunne, että Ounaslomaan on palattava, ehkäpä jokaisena kuutena vuodenaikana.  


http://www.ounasloma.fi

Tekstin kirjoittiAlpo Vuontisjärvi, Ounasloma Oy


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »