Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Enontekiö, Hetta, Hetan Majatalo, Tiina Vuontisjärvi, lappilainen pitopöytä

Revontultentie


Hetan Majatalossa majoittujat saavat nauttia kodinomaisuudesta ja ainutlaatuisesta vieraanvaraisuudesta. Kuvat: Hetan Majatalo

Hotelli Hetan Majatalon ainutlaatuisuus piilee pitkissä perinteissä

Lapin vanhimmassa matkailuyrityksessä vaalitaan majatalon pidon perinteitä jo neljännessä polvessa. Hotelli Hetan Majatalo tunnetaan erityisen hyvin maankuulusta pitopöydästään, jonka herkkujen ääreen saavutaan varta vasten pitkienkin matkojen päästä, vuodesta toiseen.


  Tiina Vuontisjärvi on asunut Majatalon mäellä pikkutytöstä asti. Ei siis ihme, että Hetan Majatalossa tunnelma on aidosti kodinomainen ja majoittujat saavat nauttia ainutlaatuisesta vieraanvaraisuudesta. Hotellin kaikki toimet aina ruoanlaitosta hanttihommiin hoidetaan perheenjäsenten voimin. Vuontisjärven perheelle majatalon pito on elämäntapa, josta on helppo olla ylpeä.


Majatalon huoneet huokuvat kodinomaista tunnelmaa.
  Keskeinen sijainti Enontekiön Hetassa avaa portit moneen suuntaan – vaellusretkille tuntureille, Hetan hoidetuille hiihtoladuille tai päiväretkelle Norjan vuonoille. Opaskin löytyy talon puolesta, tai ainakin päivän seikkailuihin tarjotaan avuliaat ohjeet ja parhaat paikallisvinkit.

Ajomatkan arvoinen ruokapöytä

  Hetan Majatalon lappilainen pitopöytä katetaan tunnelmalliseen 40-luvun ruokapirttiin. Ruoanlaittoon paneudutaan tunteella – niin raaka-aineissa kuin valmistustavoissa arvostetaan luonnollisuutta ja aitoutta.


Majatalon Tiina kestitsee vieraitaan.
  – Reseptit ovat peruja Maija-ämmin ajoilta – ne on opittu emännän olan takaa kurkkimalla, ja ovat näin periytyneet polvelta toiselle, Vuontisjärvi kertoo.

  – Poron jauhemaksapihvit on erityisen suosittu erikoisuus. Perinteinen, mutta nykypäivänä yllättävän harvinainen herkku, hän lisää.

  Toki tarjolla on myös tuttuja makuelämyksiä kuten lohta eri muodoissa, paistettua siikaa, poronkäristystä puolukkahillon kera sekä tattimuhennosta. Aterian kruunaa runsas ja monipuolinen salaattipöytä sekä Majatalon maukas kotikalja.

Aikamatka talon ja Lapin historiaan

  Nykyaikaisin mukavuuksin varustellut hotellihuoneet sekä majatalon makuuhuoneet huokuvat kodinomaista tunnelmaa. Majoittujien käytössä on myös kuntosali, saunat, minikirjasto, viihtyisät oleskelu- ja kokoustilat, lappilainen matkamuistonurkkaus ja muita oheispalveluja.


Tunnelmallisessa kodassa on kuultu tarina jos toinenkin.
  Takapihan tunnelmallisessa kodassa istuskellaan iltaa nokipannukahvin, lettujen ja uskomattomien tarinoiden merkeissä – ne eivät neljännen polven majatalosta lopu kesken. Toisen polven isäntä, Vuontis-Kalle nimeltään, oli legendaarinen tarinankertoja. Jälkipolvet ovat keränneet äijiksi kutsutun isoisän tarinoita yksiin kansiin sekä omaksi että vieraiden iloksi.http://www.hetan-majatalo.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »