Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Enontekiö, Hetan Kota, majoitus, kappeli, autonsiirtopalvelu, venekuljetuspalvelu, lomapaketit, täysihoito

Revontultentie


Hetan Kodan mökkejä. Kuvat: Hetan Kota

Hetan Kodan hellässä huomassa retkeilijän kelpaa

Helvi ja Jukka Näkin isännöimä lomakylä Hetan Kota tarjoaa mökki- ja huonemajoitusta Enontekiöllä upean Ounasjärven rannalla. Hetan Kodan hauskanmalliset mökit kohoavat kilpaa puiden latvustojen kanssa Hetta-Pallas-vaellusreitin patikointipolkujen ja hiihtolatujen varrella.


  Vuodesta 2009 Lapin matkaajia kestinnyt isäntäpari ei ole unohtanut 60-luvulla kristilliseksi leirikeskukseksi perustetun Hetan Kodan juuria. Pari vuotta sitten käyttöön siunattiin 35 hengelle sopiva idyllinen kappeli, jossa onnistuu mainiosti pienten perhejuhlien vietto.


Hetan Kodalla on oma kappeli.
  – Kappeli on varmasti uniikki, sillä se rakennettiin vanhasta grillikodasta. Se on otollinen paikka rauhoittua, ja onhan kappelissa muutama onnellinen pari vihittykin, Jukka Näkki kertoo.
 
  Hetan Kodan ruokailutilat muuntautuvat juhliin ja kokouksiin. Pihapiirissä on myös 40 hengen Lapin laavu, jossa voi istua iltaa vaikkapa lettukestien tai makkaranpaiston merkeissä.

Autonsiirtopalvelu auttaa ajopelin kanssa

  Hetta on puhtaasta ilmasta nauttivan ulkoilijan unelmakohde – hoidettuja latuja kulkee talvisin 120 kilometrin edestä, ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja kuruilla kiemurtelevien vaellusreittien varsilla näköalat ovat henkeäsalpaavan kauniit.

  Hetan Kodan ympärivuotinen autonsiirtopalvelu tekee retkeilyreitin suunnittelusta vaivatonta.

  – Noudamme auton vaelluksen lähtöpisteestä lomakylään, jossa retken päätteeksi odottaakin lämmin sauna, päivällinen ja pehmeä peti. Seuraavana päivänä retkeä voi jatkaa haluamaansa suuntaan, me viemme auton valmiiksi määränpäähän, Näkki esittelee.


Retkeilijät voidaan noutaa veneellä vastarannalta.
  Lomakylän sijainti Ounasjärven ja Ounasjoen risteämässä takaa uskomattoman upeat melontareitit ja kalastusretket jylhien tunturien koristamissa maisemissa. Kesä- ja syyskaudella Hetan Kodan venekuljetuspalvelu noutaa retkeilijät iltasaunaan myös vastarannalta.

Lomapaketit räätälöidysti ryhmille

  Hetan Kota järjestää ryhmille täyden palvelun lomapaketteja oheisohjelmineen ja opaspalveluineen toiveiden mukaan. Yhteistyö Metsähallituksen sekä paikallisten palveluntarjoajien kanssa mahdollistaa laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja huskyvaljakkoajeluista moottorikelkka- ja porosafareihin.

  Jaksamisen takaa tietenkin perinteinen lappilainen täysihoito – ravitseva aamiainen, reippailijan retkieväät, herkullinen päivällinen sekä iltakahvit.http://www.hetankota.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »