Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Muonio, Harriniva, Torassiepin porotila, Aurora Dome, safarit

Revontultentie


Aurora Dome -luksusteltat on suunniteltu revontulien ihasteluun. Kuvat: Harriniva Hotels & Safaris

Torassieppi kokoaa uskomattomimmat Lapin elämykset yhteen lomaan

Yli 40 vuoden ajan Muoniossa toimineen Harrinivan tekemistä on alusta alkaen ohjannut luova hulluus. Elämyskeskeinen ajattelu on ollut lähtökohtana 70-luvulta lähtien, ja tänä päivänä Harriniva Hotels & Safaris tarjoaa unohtumattomia Lapin elämyksiä viidessä kohteessa.


  Kolme vuotta sitten mukaan liittynyt Torassiepin porotila sijaitsee pienen järven rannalla 20 kilometriä Muonion hotellilta. Tilan pitkä historia kantaa 1800-luvun puoliväliin.

  – Torassieppi on yksi Suomen vanhimmista porotiloista ja ensimmäisistä matkailukohteista, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Niina Pietikäinen.  Pietikäisen isovanhemmat perustivat aikoinaan Harrinivan. Myös Torassiepin tila on ollut suvussa kautta aikain.

  – Torassiepin ainutlaatuisuutta vahvistaa sen säilyminen Lapin sodasta vahingoittumattomana. Pihapiirissä on yhä pystyssä vanha pirtti, jossa voi tutustua tilan historiaan.

Yövy revontuliteltassa tai lumihotellissa

  Perinteiseen mökki- ja huonemajoitukseen voi Torassiepissä yhdistää ikimuistoisen yön revontulien ihasteluun suunnitelluissa Aurora Dome -luksusteltoissa tai lumihotellissa. Lumesta ja jäästä tehdyt seinämät pitävät huoneen sisälämpötilan miellyttävänä, vaikka ulkona paukkuisi ennätyspakkaset. Yökaveriksi saa paksun talvimakuupussin, villaisen makuualustan sekä kuumaa juomaa. Elämyksen täydentää illallinen jääravintolassa.  Ensi kesänä Torassiepissä voi viettää yönsä myös heinäladossa, kodassa tai eräkämpässä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston suloisessa syleilyssä.

  Luontoystävällisyys ja eettisyys ovat läsnä kaikessa toiminnassa – niin myös Torassiepin ravintolamaailmassa, jossa tarjoillaan ainoastaan puhdasta luomu- ja lähiruokaa lappilaisia raaka-aineita kunnioittaen.

Elämysretkille myös ilman isoa ryhmää

  Lapin luonto ja kansallispuiston läsnäolo luovat upeat puitteet omatoimiseen ulkoiluun. Harrinivan safaripalvelut ovat saatavilla myös Torassiepissä joko yksittäin tai erilaisia seikkailuelämyksiä yhdistellen.

  – Viikko-ohjelman ansiosta retkille voi osallistua myös yksin tai kaverin kanssa, Pietikäinen esittelee.  Husky- ja porosafareita järjestetään paitsi päiväsaikaan, myös yöllä. Revontulisafareille lähdetään illallisen jälkeen otsalampuin varustautuneina.

– Torassieppi on erinomainen kohde revontulimatkailuun, sillä toisin kuin vilkkaissa hiihtokeskuksissa, erämaaluonnon keskellä ei valosaastetta tunneta, Pietikäinen tiivistää.http://www.harriniva.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »