Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Muonio, Ruokapaikka Hyvä Pata, Mirja Metsola, Jukka Saikkonen, lounas, noutopöytä, annoslista, leikkinurkkaus

Revontultentie


Muonion Shellinä tunnetun kiinteistön tiloissa palvelee maittava ruokapaikka Hyvä Pata. Kuvat: Hyvä Pata

Ruokapaikka Hyvä Pata 
hellii vatsaa ja mieltä

Suomi-neidon kainalossa sijaitseva Ruokapaikka Hyvä Pata on palvellut Revontultentien kulkijoita pian kahden vuoden ajan. Lapin omien erikoisuuksien lisäksi Hyvä Pata tarjoilee suussasulavaa arkilounasta sekä mielekästä tekemistä mukana matkustavalle pikkuväelle.


  Hyvän Padan yrittäjäpariskunta ei turhia aikaillut kuultuaan vanhan Muonion Shellin kiinteistön olevan vapaana. Koko ikänsä Muoniossa asunut ja pitkän uran ravintola-alalla tehnyt Mirja Metsola sekä lappilaiseen elämäntyyliin rakastunut, herkullista ruokaa loihtiva etelän mies Jukka Saikkonen ovatkin hyvää pataa vieraidensa kanssa.


Yrittäjäpariskunta Mirja Metsola ja Jukka Saikkonen.
Maistuvan kotiruuan lounasravintola

  Hyvän Padan lounaspöydässä tarjolla on päivittäin vaihtuvan keiton lisäksi liha-, kala- ja kasvisherkut. Aterian alkuun voi rakennella jopa 15 eri ainesosasta koostuvan salaatin, jonka kumppaniksi sopii täydellisesti uunituore leipä.


Runsaan lounaspöydän lisäksi valittavana on lista-annoksia.
  Ruokajuomaksi yrittäjäpariskunta suosittelee talon omaa kotikaljaa.

  – Paikalliset pitkokokkiemännät tapaavat sanoa, että meidän kotikaljamme on mitä mainiointa. Täällä päin kyllä tiedetään, että jos pitokokkiemäntä näin sanoo, silloin sen on todella oltava hyvää, Metsola toteaa tyytyväisenä.

  Lounaspöydän lisäksi annoslistalla koreilevat pihvit, pizzat ja burgerit kasvisvaihtoehtoineen. Lapissa kun ollaan, poronlihan läsnäolo on taattu. Annoksista parhaat ovat perinteinen poronkäristys, poromakkaraherkku sekä poromiesten kestosuosikki porohampurilainen.

Suomen pohjoisin leikkipaikka

  Hyvä Pata on ainutlaatuinen pysähdyspaikka monellakin tapaa. Nälkäisen vatsan lisäksi samalla tauolla saa täytettyä tyhjän polttoainetankin, ja sisätiloista löytyy todennäköisesti koko Suomen pohjoisin leikkipaikka.

  – Vävypojan väsäämää leikkinurkkaustamme arvostavat lasten lisäksi myös vanhemmat, sillä puuhastelutuokio kesken pitkän ajomatkan on pienen matkalaisen viihtyvyyden kannalta tärkeää, Metsola kertoo.

  – On leikkinurkkauksen pehmustetulle lattialle eräs isä ruokalevollekin käynyt. Tytär piirsi tyytyväisenä sillä aikaa kun isä laski vatsaansa, Metsola naurahtaa.

  Eivätkä Hyvän Padan erikoisuudet tähän lopu. Pitsiverhoin koristelluissa saniteettitiloissa on nimittäin tarjolla hajuvesivalikoima, jotta naisväki saa lisättyä pientä glamouria matkantekoon.
http://www.hyvapata.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »