Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Kolari, Äkäslompolo, Ylläshumina, majoitus, ravintola, pub, luontoretket

Revontultentie


Kuvat: Humina-Loma Oy

Ikimuistoiset luontoelämykset kutsuvat Ylläshuminaan

Aapi Äkäslompolon ripustaessa Hotelli Huminan kylttiä ovenpieleen vuonna 1945 ei Äkäslompolon erämaakylään vielä johtanut teitä. Ylläksen alueen ensimmäiseen hotelliin matkalaiset saapuivat suksin, patikoiden ja jopa pulkassa poron vetämänä.


  Nyt 70 vuotta myöhemmin pienestä Hotelli Huminasta on kehittynyt monipuolinen ja moderni lomakeskus Ylläshumina, jossa Aapin aikaiset perinteet yhä näkyvät. Ylläshuminan ovella vastassa ovat Aapin perheenjäsenet, siskontyttö Meeri, hänen miehensä Toivo Qvist sekä heidän poikansa Tomas ja Rasmus.

Nilisaunan löylyistä pehmoiseen petiin

  Ylläshuminassa vieraat majoittuvat kodikkaasti hotellihuoneissa tai lomahuoneistoissa, jotka sijaitsevat kaikkien lomakeskuksen palvelujen läheisyydessä. Lapin lomalle toivotetaan tervetulleeksi jokainen perheenjäsen lemmikkiä myöten.  Ylläshuminan pihapiirissä sijaitseva nilisauna ja lämmitettävä kylpytynnyri rentouttavat kehoa ja mieltä ruskavaelluksen tai hiihtoretken päätteeksi.

  – Suunnittelun alla on suomalainen saunamaailma nilisaunan löylyjä täydentämään, Toivo Qvist paljastaa.

Ravintolatarjonta vailla vertaa

  Tunnelmallisen ruoka- ja seurusteluravintola Huminan noutopöydät notkuvat vaihtuvien teemojen mukaan valmistetuista herkuista. Tarjolla on perinteisiä lappilaisia ruokia maukkaista marjoista kalaan ja riistaan, venäläisvivahteisia makuja piparjuurisilakasta seljankaan ja saariston erikoisuuksia, kuten hiillostettua jokitammukkaa. Ravintolassa tarjoillaan myös á la carte -annoksia.  Humina Pubissa on tarjolla maistuvaa pubiruokaa, laaja valikoima drinkkejä, siidereitä ja oluita sekä tarinoita laturetkien varsilta.

  – Karaokea saa pubissa laulaa aina kun laulattaa. Iltapäivän monotansseihin voi saapua suoraan hiihtoladulta, Qvist kertoo.

Huskysafareille vaikka kahdestaan

  Ylläshuminan monipuoliset palvelut täydentävät pohjoisen parasta antia – luonnon rauhaa ja läheisyyttä. Talvella taivaalla loistavat upeat revontulet, ja nietokset kutsuvat laduille pitkälle kevääseen. Syksyn tullen tuntureita koristaa ruskan upea väriloisto.

  Ylläshuminan oppaat johdattavat majoittujat retkille luonnon helmaan pariskunta tai perhe kerrallaan. Hiihtoretki, lumikenkävaellus, moottorikelkka- tai huskysafari henkilökohtaisen oppaan kanssa takaa ikimuistoisen ja laadukkaan elämyksen keskellä kauneinta Lappia.
http://www.yllashumina.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »