Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Kolari, Lappean Loma, Kylmämaa Tours, Tornionjoki, ohjelmapalvelut

Revontultentie


Lappeasta voi lähteä vaikkapa kelkkaretkelle Ylläksen maisemiin. Kuvat: Lappean Loma

Lappean Loma – paras loma ympäri vuoden

Tornionjokivarressa sijaitseva Lappean Loman lomakeskus on rentoutujan ja kalastuksen ystävän paratiisi.


  Kolarissa, villinä virtaavan Tornionjoen rannalla, komeiden kallioiden päällä sijaitsee Lappean Loma, rauhallinen tyyssija ihmisille, jotka kaipaavat lomaa kaukana vilskeestä, keskellä luonnon ihmeitä. Tornionjoen juoksua katsellessa aika ja paikka unohtuvat, historia ja nykypäivä sekoittuvat joen pyörteissä taianomaisella tavalla. 


Auringonlasku Tornionjoella.
Yksiköllistä majoittumista vanhassa kansakoulussa 

  Vanhan kansakoulunpäärakennukseen on vastikään remontoitu 12 kaunista ja yksilöllistä huonetta, joihin mahtuu helposti majoittumaan bussilastillinen. 1–4 hengen huoneita voi myös yhdistellä, jolloin onnistuu myös isomman porukan majoittaminen ns. perhehuoneeseen. Kauniin värisissä huoneissa vanhan kansakoulun tunnelma ja modernin asumisen viihtyisyys lyövät kättä ainutlaatuisella tavalla. 


Kahden hengen huone.
  Lisämajoitustilaa tarjoaa koulun puolella sijaitseva asunto, jonka kahteen makuuhuoneeseen majoittuu mukavasti isompikin perhe tai kaveriporukka. Asunnossa on oma wc, suihku ja keittiö, kun toisella puolella wc:t ja suihkut ovat yhteiskäytössä käytävällä. Koulun pihamaalla on lisäksi yhdeksän mökkiä, jotka ovat majoituskäytössä – osa myös talviasuttavia. Joen rannassa sijaitsevassa rantasaunassa tai savusaunassa
päivän lopuksi nautitaan makoisan leppeät löylyt.

Luonnon oma huvipuisto

  Lappean Loma on kesäisin erityisesti kalastusmatkailijoiden suosiossa, eikä suotta: Lappean kuuluisan lohisuvannon puolivälin paikkeilla sijaitsevalta rannalta on helppo nousta veneeseen ja lähteä kaloja narraamaan – saaliskin on lähes taattu, sillä Tornionjoki on Suomen lohirikkain joki.


Lappean Loma on kesäisin erityisesti kalastusmatkailijoiden suosiossa.
  Kalastuksen lisäksi Lappeassa voi nauttia täysin rinnoin luonnon rauhasta: valosaaste ei häiritse, ja talvisin Lapin taivaan revontulet ja syksyisin sadoissa värivivahteissa hehkuva ruskaluonto eivät välttämättä kaipaa kylkeensä mitään muuta viihdykettä. 

  Lappeasta on kuitenkin helppo ja nopea sukkuloida pohjoisen laskettelukeskuksiin, esimerkiksi Ylläkselle, ja palata illalla rauhalliseen majapaikkaan nauttimaan toisenlaisista huveista. Lappean Loma onkin varteenotettava majoituspaikka isommille ryhmille, jotka haluavat laskettelulomansa lisäksi viettää aikaa yhdessä ilman, että porukka hajoaa. Sijaintinsa ansiosta Lappean Loma toimii hyvin tukikohtana: Lähin rautatieasema on Kolarissa, jonne matkaa on 30 kilometriä. Pelloon on noin 45 km, ja lähimmälle lentokentälle Kittiläänkin ajaa vain reilussa tunnissa.


Kylmämaa Toursin kelkkasafarilla.
  Toki ohjelmapalveluita on saatavilla myös paikan päällä: lumikenkä- ja moottorikelkkasafarit, poro- ja koira-ajelut, ruskavaellukset ja opastetut kalastusretket ovat Lappeassa aivan käden ulottuvilla, ilman tarvetta siirtyä mihinkään. Yrityksen oma henkilökunta järjestää kaikenlaiset ohjelmat tilauksesta lähes 30 vuoden kokemuksella.
Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »