Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Pello, Pörröporo, Kaarlo Eero, poronliha, riista, marjat, kahvila, keittolounas, matkamuistomyymälä

Revontultentie


Pörröporossa on myynnissä monipuolisesti Lapin luonnosta saatavia laadukkaita tuotteita. Kuvat: Pörröporo

Nuuskakairan Pörröporo on täyden palvelun poronlihabutiikki

Tornionjokilaakso tunnetaan myös nimellä Nuuskakaira. Murresanalla pörrö viitataan puolestaan hauskalla tavalla hulluun persoonaan. Siitä juontaakin nimi Pellon Juoksengin kylässä sijaitsevalle poronlihabutiikki Pörröporolle, jonka valikoimissa on poroa ihan joka lähtöön – matkamuistopuodin puolelta löytyy myös niitä pieniä ja pörröisiä.


  Pörröporon päätuote on ensi päivistä alkaen ollut poronliha monissa eri muodoissaan. Valikoima on vuosien varrella laajentunut muihinkin lihatuotteisiin, kuten hirveen, karhuun ja riekkoon, sekä puhtaisiin Lapin metsäluonnosta kerättyihin marjoihin ja niistä valmistettuihin erilaisiin marjajalosteisiin.

  Oli kyseessä poronliha, patavalmis riekko, lohi tai Lapin marjat, Pörröporon kasvava asiakaskunta voi aina luottaa ympärivuotiseen tarjontaan sekä Lapin luonnosta saatavien tuotteiden ja palvelun erinomaiseen laatuun.

Käristyslihoista graavisuolattuun

  Kun Pörröporon yrittäjältä Kaarlo Eerolta kysytään laadukkaan poronkäristyksen salaisuutta, ei vastausta tarvitse kauaa odotella.

  – Paististahan ne parhaat käristyslihat leikataan, siitä valmistuu luonnollisesti se korkealuokkaisin käristys.

  Pörröporon poronlihatuotteiden erikoisuuksia ovat graavisuolattu sisäpaisti, konjakkimarinoitu ulkofile sekä vähäsuolainen viileäsavuporo – todellisia juhlapöydän herkkuja kaikki. Myös lemmikeille löytyy Pörröporon hyllyltä omat poronlihatuotteensa.

Porosopan kylkeen tuoretta Lapin rieskaa

  Perinteistä ohrarieskaa paistetaan Pörröporon uuneissa päivittäin. Lapin ohrarieskan kruunaa kylmäsavuporolla tai -lohella viimeistelty tuhti täyte. Myös poropanini on Pörröporon vieraiden keskuudessa suosittu suolainen herkku.


Lohisoppa maistui myös Övertorneåsta saapuneelle moottorikelkkaretkikunnalle. Kuva: Pörröporo
  Pörröporon kahvilassa on päivittäin tarjolla keittolounas, vaihtoehtoina juustoinen poronlihakeitto tai höyryävän herkullinen lohisoppa.

  Jokivarren tarjontaan verraten Pörröporo on erinomainen pysähdyspaikka, sillä kaikki tarvittavat palvelut makuelämyksistä matkamuistoihin löytyvät saman katon alta.


Kylläisenä oli retkikunnan mukava lähteä takaisin kohti Ruotsin puolta. Kuva: Pörröporo
  – Ympäröivä luonto on kerrassaan upeaa, ja alue on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Keihäänkärkiä ja nuolenpäitä ovat arkeologit kaivaneet ylös myös meidän perunapelloltamme, Eero huomauttaa.
http://www.porroporo.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »