Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Ylitornio, Meltosjärvi, Loma-Vietonen, mökkimajoitus, buffetlounas, luonto

Revontultentie


Punainen, yli 100-vuotias peräpohjalainen päärakennus on Loma-Vietosen sydän. Kuvat: Loma-Vietonen

Loma-Vietonen on leppoisan loman asiantuntija

Ylitornion Meltosjärvellä, kirkasvetisen Vietosen järven rannalla Loma-Vietonen tarjoaa leppoisaa ja lämminhenkistä lomailua vuoden ympäri.


  Keskellä kauneinta järviluontoa sijaitsevan Loma-Vietosen pihapiiri kutsuu huomaansa. Pihapiirin sydämenä seisoo punainen, yli 100-vuotias peräpohjalainen päärakennus, ja sen lähistössä talon henkeen sopivat mökit jököttävät paikoillaan yhtä vankkoina. Ympärillä levittäytyy koskematon Lapin luonto ja Vietosen järven laaja selkä. Täällä jos missä on kaukana kaikesta kiireestä, kuitenkin vain vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä.


Loma-Vietosessa uni maistuu!
Lappi maistuu hyvältä

  Loma-Vietosessa majoitus tapahtuu mökeissä, joiden nimet istuvat luonnonläheiseen ympäristöön: Teeri, Koppelo, Riekko, Tikanpesä… Elämys alkaa jo mökin ovelta. Majoitustilaa on reilusti yli 50 henkilölle, joten Loma-Vietoseen sopii helposti isompikin ryhmä. Mökeissä on omat keittiöt, joten lomailija voi valmistaa ruokansa itse tai tilata valmiina joko aamiaisen, puolihoidon tai vaikkapa täysihoidon.


Loma-Vietosen lämminhenkinen pirtti.
  Ruokailu tapahtuu upeassa päärakennuksessa, jonka pirtissä massiivinen leivinuuni ja hirsiset seinät luovat lämmintä ja kodikasta tunnelmaa. Ruoka on perinteistä lappilaista kotiruokaa, joka valmistetaan keittiössä alusta asti itse. Lista tarjoaa valinnanvaraa buffetlounaasta kolmen ruokalajin illallisiin – tarjolla on poroa, kalaa ja muita lappilaisia makuja, ja raaka-aineet saadaan lähistöltä. Loma-Vietosessa uskotaan, että yksinkertaisuus on ruuanvalmistuksessa a ja o: raaka-aine saa maistua, hyvän ruuan saa kikkailematta hyvistä raaka-aineista itse tehden. Myös herkulliset rieskat, kakut ja pullat valmistuvat Loma-Vietosen omassa keittiössä.

Luonto kaiken keskiössä

  Loma-Vietosessa ympäröivä luonto tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Pihapiiristä lähtevällä luontopolulla pääsee tutustumaan upeaan Aarnimetsään, jossa ikivanhat puut kertoilevat tarinoita menneisyydestä – jos vain osaa kuunnella… Omalla jousiammuntapaikalla ja frisbeegolfradalla voi porukalla pistää pystyyn vaikka miniolympialaiset, ja viereinen järvi kirkkaine vesineen ja puhtaine hiekkapohjineen houkuttelee vesileikkien pariin. Asiakkaiden käytössä ovat soutuveneet, kanootit ja SUP-laudat. Ohjattuja kalastusretkiä tehdään järvelle niin kesällä kuin talvella, ja talvisin Loma-Vietosesta pääsee safareille joko moottorikelkan, poron tai koiravaljakon kyydissä.

  Loma-Vietosessa luonto luo unohtumattomat puitteet, ja kaikki toiminta tapahtuu luonnon ehdoilla. Se näkyy, tuntuu ja maistuu – juuri niin hyvänä kuin se Lapissa vain voi.
http://www.lomavietonen.com

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »