Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Kuusamo, porotila, Palosaaren tila, poroajelu, pilkkiretki, kalastus, kalastuskurssi

Via Karelia


Porotilan emäntä suojattinsa kanssa. Kuva: Palosaaren poro- ja kalastustila

Palosaaren poro- ja kalastustila

Kuusamossa Palosaaren poro- ja kalastustilalla tehdään poronhoitotyötä jo kolmannessa polvessa. Matkailijoille porotila tarjoaa lukuisia erilaisia aktiviteetteja ja virkistäytymismahdollisuuksia.


  Porotilalla sijaistee kauniiden maisemien keskellä. Tilalla voi tutustua poroihin ja niiden hoitajien elämään vaikkapa poroerottelua seuraten. Lapset saavat tilalla kuulla salaisuuden joulupukin poroista!    Talvella porotilalta järjestetään erimittaisia poroajeluja Ruka-Kuusamon upeisiin vaaramaisemiin – voivatpa vieraat osallistua poromiehenhaasteeseenkin tai suorittaa poronajokortin. Pilkkiretki läheiselle lammelle laavulla nautittuine nuotiomakkaroineen ja nokipannukahveineen on mieleenpainuva kokemus. 

  Lapin kesä ja valoisat kesäyöt tarjoavat monia mahdollisuuksia. Porotilalla voi kokeilla poron lypsämistä tai poronmaitolettujen valmistamista. Kalamiehet voivat lähteä mieliinpainuvalle öiselle kalaretkelle luonnon rauhasta ja kauniista vaaramaisemista nauttien. Naisille Poro- ja kalastustila järjestää kursseja, joissa tutustutaan perhokalastuksen kiehtovaan maailmaan kanssasisarten positiivisessa ja energisessä seurassa.   Kaikki Palosaaren tilan ohjelmat on muokattavissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. 


Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »