Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Pohjois-Pohjanmaa, Kuusamo, Original Sokos Hotel Kuusamo, Kaamoksen Kaatajaiset, Atimo, Irtautuminen arjesta, kesäteatteri, ravintola Hotku

Via Karelia


Hotellin julkisivua hallitsee suuri kota, jossa toimii hotellin ravintola Hotku. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo

Original Sokos Hotel Kuusamo – todellinen lomakeidas napapiirin tuntumassa

Original Sokos Hotel Kuusamo on lähellä helppoja luontoelämyksiä, kuitenkin keskellä kaupunkia.


  Kuusamon tarjoamat elämykset nousevat entistä suurempaan arvoon, kun ne saa kokea yhdessä porukalla. Kuusamo on viime vuosina kasvattanut suosiotaan helppona ryhmämatkakohteena, mihin osaltaan on vaikuttanut Original Sokos Hotel Kuusamon kattava tarjonta ryhmämatkalaisille.

Kaamos kaatuu jo 24. kerran

  Hyvä ruoka, tilava ravintola, helposti saatavilla olevat hyvinvointipalvelut ja monipuolinen ohjelmatarjonta houkuttelevat ryhmiä Original Sokos Hotel Kuusamoon kaikkialta Suomesta.


Hulppeat näkymät Kontiaiselta. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo
  Erityisen suosituksi on noussut tammikuussa jo 24. kerran järjestettävä Ikinuorten Kaamoksen Kaatajaiset -tapahtuma, joka vuosi toisensa jälkeen vetää hotellin täyteen ikinuoria, jotka haluavat pitää hauskaa. Tapahtuman ohjelmassa on niin luentoja, tansseja, karaokea kuin naurojoogaakin – jos ei kaamosmasennus näillä eväillä taltu, niin sitten ei millään! Kaamoksen Kaatajaisissa tavataan samanhenkisiä ihmisiä ja nautitaan elämän pienistä iloista.


Kuusamojärven rannassa kulkee myös historiapolku. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo
  Senioreille on suunnattu myös Senioritanssijoiden Atimo -tapahtuma, jota Original Sokos Hotel Kuusamo isännöi aina toukokuussa – ensi vuonna jo 16. kerran. Atimoissa laitetaan jalalla koreasti: tanssia eri muodoissa aamusta iltaan, välissä hyvästä ruuasta nauttien ja iltaisin askelmerkkejä hotellin tanssilattialla hioen. Eikä niin kiire ole, ettei päivien aikana ehtisi nauttia kuusamolaisen luonnon kauneudesta.

  Uutena pakettina Original Sokos Hotel Kuusamo tarjoaa kaamoksen nujertamiseksi Koillismaan Terveys Oy:n asiantuntijoiden kanssa elämyksellisen ja kokemuksellisen hyvinvointipaketin. 


Makkaranpaistoa nuotiolla. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo
  Irtautuminen arjesta -viikonlopun aikana tarjotaan välineitä arjessa ja työelämässä jaksamiseen sekä lievitetään hektisen elämäntyylin tuomaa stressiä. Paketti on suunnattu työyhteisöille sekä yhdistyksille, joissa on kiinnostusta ja tarvetta tukea yhteisön jaksamista arjessa.

Kesäteatteri takapihalla

  Kulttuuri on Original Sokos Hotel Kuusamossa lähempänä kuin todennäköisesti missään muualla – paikallinen kesäteatteri nimittäin pitää majaansa hotellin takapihalla. Vaivattomammin ei kesäteatteriin enää pääse! Ensi kesänä Kuusamon kesäteatterissa nähdään komedia Kolmen naisen koukussa, josta ei vauhtia ja nopeasti vaihtuvia tilanteita puutu. 


Kesäteatteri sijaitsee hotellin takapihalla. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo
  Ennen teatteriesitystä tai päivän päätteeksi on hyvä rauhoittua hotellin takapihalta lähtevällä, noin kilometrin mittaisella luontopolulla, historian polulla. Sinne on hyvä lähteä nauttimaan luonnon tervehdyttävästä seurasta, kiireettä ja turvallisesti.

Sydämellisesti suomalainen, rohkeasti paikallinen

  Jo vuosikymmeniä Original Sokos Hotel Kuusamo on vastaanottanut sydämellisesti Koillismaalle saapuvat. Hotellia rakennettaessa lähtökohtana oli, että sen piti kuvastaa Kuusamoa ja paikkaa, jolle se pystytettiin. Tarinan mukaan Torankijärvi, jonka rannalle hotelli nousi, olisi saanut nimensä jo aikojen alussa paikalla kotarakennuksissa asuneilta metsäsaamelaisilta. Heidän jättämäänsä perintöä kunnioittaen hotellin julkisivua hallitsee suuri kota, jossa toimii hotellin ravintola Hotku

Aalto-neuvottelutilan rauhoittavan sinisessä tilassa on leppoisa järvikuusamolainen tunnelma kuvastaen myös hieman suomalaisuutta. Kuva: Original Sokos Hotel Kuusamo
Paikallisuus näkyy myös muualla hotellissa: sisustuksessa on käytetty kuusamolaista punahonkaa, ja ravintolan tanssilattia on valmistettu Lapin marmorista. Hotellin ulkoseinissä käytettävä kivi on saatu paikallisesta lippakivikaivoksesta läheltä Venäjän rajaa.


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »