Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lieksa, kulttuuritalo, Brahe-sali, näyttely, tapahtumat

Via Karelia


Lieksan Vaskiviikon aikaan kulttuurikeskuksen Brahe-sali täyttyy ääriään myöten. Kuva: Kimmo Varjoranta

Lieksan kulttuurikeskus tarjoaa elämyksiä

Lieksan keskustassa sijaitseva kulttuurikeskus on ollut Pielisentien varrella vuodesta 1985. Rakennus peruskorjattiin 2009, ja se palvelee ansiokkaasti monipuolisena kulttuurin ja nuorison toimitilana. Vireästi toimivassa talossa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää.


  Kulttuurikeskuksen suurin tila on 400-paikkainen Brahe-sali, jossa järjestetään vuosittain noin 300 tilaisuutta, kuten erilaisia konsertteja, elokuvaesityksiä, juhlia sekä luento- ja koulutustilaisuuksia. Lieksan oman teatteriyhdistyksen näyttelijöiden lisäksi Brahe-salin lavalla nähdään vierailevia teatteriryhmiä. 


Teatteriesitys menossa kulttuurikeskuksen lavalla. Kuva: Asko Saarelainen
  Lieksan Vaskiviikon aikaan Brahe-salissa on konsertteja lähes päivittäin. Esitysten vaikuttavuutta lisäävät salin muunneltavissa oleva esiintymislava sekä erilaisilla valoilla luotu musiikin mukainen tunnelmavalaistus. 

  Kulttuurikeskuksen monitoimisali soveltuu esimerkiksi erilaisten palaverien ja kokousten järjestämiseen. Monitoimisalissa lieksalaiset harjoittelevat myös ahkerasti erilaisia tansseja. Talossa sijaitseva nuorisokahvila Nuokkari on nuorten oma kokoontumispaikka.

  Kulttuurikeskuksen ala- ja yläaulassa järjestetään vaihtuvia näyttelyjä, ja aulatilat sopivat myös esimerkiksi cocktailtilaisuuksien järjestämiseen. Kulttuurikeskuksessa onnistuvat tilauksesta myös buffet-tilaisuudet tarjoiluineen.

Kesänäyttelyssä Matti Hintikan grafiikkaa

  Kulttuurikeskuksen kesänäyttelyissä esillä on ollut tunnettujen kuvataiteilijoiden, kuten Kuutti Lavosen, Tapani Mikkosen ja Matti Peltokankaan töitä. Vuoden 2016 kesänäyttely koostuu taidegraafikko Matti Hintikan grafiikasta. Hintikan pääasiallisena ilmaisuvälineenä on kivilitografia, ja hänen teoksilleen alkulähteenä on luonto, maisema, jonka voi ymmärtää joko konkreettisena tai mentaalisena. 

  Näyttely on avoinna 16.6.‒19.8.2016 maanantaista perjantaihin klo 11.00‒17.00 sekä heinäkuun lopulla Vaskiviikon konserttien yhteydessä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

  Kesän 2017 näyttelyssä esillä on espoolaisen taidegraafikko Tiina Kivisen töitä. 
 
Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »