Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lappeenranta, kylpylä, terveyskylpyläperinne, hyvinvnoit

Via Karelia


Kynttiläuintia Lappeenrannan Kylpylän altaalla. Kuva: Lappeenrannan Kylpylä

Luonnollisen hyvinvoinnin lähteillä Lappeenrannan Kylpylässä

Kylpylä keskellä kaupunkia, Saimaan idyllisen poukaman rannalla, on aina ollut erottamaton osa Lappeenrannan maisemaa ja kulttuuria. Vanhoja kylpyläperinteitä vaalien Lappeenrannan Kylpylässä hemmotellaan ja hoidetaan vieraita yhä tänäkin päivänä.


  Lappeenranta nousi kylpyläkaupunkien eliittiin jo vuonna 1824, jolloin puheet Pikkalan rikkilähteestä ja sen nuorentavasta ja tervehdyttävästä vedestä levisivät kansan tietoisuuteen. Alkuperäinen lähde pulppuaa yhä Lauritsalan kaupunginosassa.

  Vuonna 1912 valmistuneen valloittavan Wanhan Kylpylän nykyinen sijainti valikoitui aikoinaan luonnonlähteen perusteella. Virkistävä luonnonlähde viileine vesineen on edelleen Lappeenrannan Kylpylän sydän.

Kolmen rakennuksen kokonaisuus

  Wanhaa Kylpylää vastapäätä sijaitseva Kylpylähotelli valmistui 70-luvulla vastaamaan majoitustarpeeseen. 21 huoneen lisäksi Kylpylähotellin tiloissa on virkistysaltaat poreineen, perinteiset suomalaiset saunat ja höyrysauna sekä viileä talvipuutarha, missä voi virkistäytyä löylyjen välillä.   Wanhaan Kylpylään valmistui 28 hotellihuonetta keväällä 2013. Huoneet on sisustettu vuosisadan alun henkeen modernein mukavuuksin. Ravintolapalvelut ovat vieressä sijaitsevalla ravintola Kasinolla, jonka toiminnasta vastaa Fazer.

Anna kehon ja mielen levähtää

  Wanhan Kylpylän hoito-osasto edustaa aitoja kylpyläperinteitä nykyaikaisella kosketuksella. Luonnonlähteen vaikutusta täydentävät erilaiset erikoishieronnat, suolahuonehoidot, luonnonöljyin viimeistellyt kylvyt sekä musiikkikylvyt.

  – Hyvinvointi kumpuaa ihmisestä sisältä, kehon ja mielen rentoutumisesta. Lappeenrannan erikoisuus on kylpyosasto Helmin varaaminen yksityiseen käyttöön omalle porukalle, jolloin kylvettäjämme huolehtii jokaisen vieraan hemmottelusta ja hoidoista, kertoo Marjukka Pitko Lappeenrannan Kylpylästä.  Kokonaisvaltainen hyvinvointi on monen osatekijän summa.

  – Työikäisten ja senioreiden kuntoutus ja fysikaaliset hoidot ovat toimintamme toinen peruselementti. Sotainvalidien ja veteraanien kuntoutus on aina ollut meille kunnia-asia, Pitko täydentää.

  – Kylpylät mielletään nykyään valtaviksi viihdekeskuksiksi. Lappeenrannan Kylpylässä vaalitaan vanhoja terveyskylpyläperinteitä. Kylpylä tarjoaa rauhalliset puitteet rentoutumiseen ja itsensä hoitamiseen.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »