Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lappeenranta, kauppakeskus, IsoKristiina

Via Karelia


Kuvat: Citycon Oy

Monipuolinen IsoKristiina on lappeenrantalaisten olohuone

Edes muualta Euroopasta ei löydy IsoKristiinan tapaista kokonaisuutta.


  Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevalla kauppakeskus IsoKristiinalla on kaupungissa pitkät perinteet. Syyskuun lopussa IsoKristiinan tarinassa aloitettiin uusin luku, kun kauppakeskuksen massiivinen laajennus ja remontti saatiin valmiiksi.

Kaikkea villasukista viihteeseen

  IsoKristiinan laajennusprojekti käynnistyi maaliskuussa 2013, ja nyt, 2,5 vuotta myöhemmin kaikki on valmista. Remontin myötä kauppakeskus sai lähes tuplaten lisää tilaa ja siitä muodostui sekä suomalaisittain että eurooppalaisittain ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa ostosmahdollisuuksia täydentävät hotelli sekä viihde- ja kulttuuritarjonta teattereineen ja elokuvateattereineen.


Kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen. Kuva: IsoKristiina
  – Meillä oli tavoitteena tehdä IsoKristiinasta kaupunkilaisten oma olohuone, jossa voi viihtyä, ja siinä tavoitteessa olemme onnistuneet. Kauppakeskuksessa on poikkeuksellisen paljon kahviloita ja ravintoloita sekä oleskelualueita, joissa asiakkaat ovat alkaneet hyvin viihtyä ostosten lomassa, kertoo kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen.

  – IsoKristiinan yhteydessä olevan Original Sokos Hotel Lappeen alakerta on osa kauppakeskusta, mikä elävöittää kokonaisuutta mukavasti.

  Kaikkiaan IsoKristiinassa on noin 75 liikettä, mikä on paljon sekä Lappeenrannan että koko Kaakkois-Suomen mittakaavassa.

  – Meillä on sekä isoja päivittäistavaraliikkeitä että mm. sisustukseen ja ruuanlaittoon keskittyviä pieniä erikoisliikkeitä, joita ei löydy muualta kaupungista. Yksi erikoisuuksistamme on Loft no 2, uudenlainen konseptimyymälä, joka tuo arkeen hieman luksusta, Nieminen kertoo.  K- ja S-liikkeiden päivittäistavaraliikkeiden lisäksi IsoKristiinassa on peräti kaksi tavarataloa, kotimainen Anttila sekä suomalaisittain hieman harvinaisempi Marks & Spencer. Kauppakeskuksessa on myös kaksi infopistettä, joista molemmista saa palvelua myös venäjäksi.

Helppo tulla ja viihtyisä olla

  Vaikka IsoKristiina on tehty pääasiassa lappeenrantalaisille, tärkeä asiakaskunta ovat myös venäläiset ostosmatkailijat, jotka tuovat lisämyyntiä. Sopivasti joulusesonkiin avatun IsoKristiinan joulumyynnistä Nieminen odottaa positiivista.   – Joulunavauksessamme marraskuun lopulla on Tiernapoikia ja muuta jouluista ohjelmaa. Odotukset ovat positiiviset – vaikka taloudellinen tilanne onkin tiukka, ihmiset tykkäävät panostaa jouluun, ja venäläiset turistit jatkavat joulusesonkia pitkälle tammikuuhun, Nieminen sanoo.

  Valoisa ja avara IsoKristiina panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen ja palaute onkin Niemisen mukaan ollut positiivista. 

  – Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ilmeeseen. Paljon kuulee ihmettelyä, että ”ollaanko me todella Lappeenrannassa”, Nieminen nauraa. 

– Tilava parkkihalli ja oma P-alue linja-autoille mahdollistavat sen, että IsoKristiinaan on helppo tulla mistä vain. Uskomme, että IsoKristiina on Lappeenrannalle vetovoimatekijä, joka tuo kaupunkiin niin matkailijoita kuin kokousvieraitakin, Nieminen päättää.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »