Nro 3-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Tapahtumat ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Savitaipale, liikunta, sisu, Ladies Open, Jukka Vakkila, Sapassi-futisleiri, liikuntakeskus, Esa Vaartaja, Burger Heaven, Kantri Hostelli, Kantri Hotelli, Päivi Eitomaa, Tuliniekka, kynttiläpaja, pajamyymälä, retkipaketit, liikuntaloma


Savitaipaleella elää sisukasta ja liikunnallista väkeä. Kuva: Savitapallen kunta.

Savitaipale – liikunnallinen lomakeidas

Eteläkarjalaisessa Savitaipaleen kunnassa on asukkaita vain noin 3 700 mutta sitäkin upeammat mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Majoitusmahdollisuuksien parantumisen myötä liikunnan riemusta voivat nauttia nyt myös matkailijat.


  Savitaipale on vahvasti tulevaisuuttaan rakentava, toimintojaan monipuolisesti ja modernisti kehittävä paikkakunta, 37 kilometrin päässä Lappeenrannasta. 

  – Täällä elää sisukasta väkeä, toteaa kunnan elinkeinoasiamies Eija Pajula, jonka mukaan kunnan elinvoimaisuuden säilyttämiseksi tehdään sisukkaasti töitä. Toukokuussa järjestettiin erityinen SISU-seminaari, jonka pääpuhujaksi oli saatu Aalto-yliopistossa sisusta väitöstutkimusta tekevä Emilia E. Lahti

Loistavat puitteet lajille kuin lajille

  Harvassa kunnassa – saati sitten Savitaipaleen kokoisessa – on sekä täysimittainen tekonurmikenttä, jäähalli curling-ratoineen, monipuoliseen palloiluun soveltuva suuri sisäliikuntasali, ulko- ja sisätenniskentät, kuntosali, uimahalli että skeittipuisto ja frisbeegolf-rata. Näiden lisäksi Savitaipaleella on vaihtelevassa maastossa kulkeva valaistu pururata, jossa talvisin kulkee hiihtolatu. Säiden salliessa järven jäälle tehdään myös retkiluistelurata. Nuorison toimeliaisuuden ansiosta urheilutalon läheisyydessä vielä New School -laskettelumäkikin lukuisine reileineen.


Liikuntakeskus Sport Center.
  Vaikka pääsääntöisesti upeat liikuntatilat ovatkin olleet kuntalaisten omassa käytössä, ovat muutkin jo huomanneet niiden tarjoamat hyvät puitteet. Tennispiireissä Savitaipale tunnetaan vuosittain järjestettävästä naisten kansainvälisestä ammattilaisturnauksesta, Ladies Openista. Keinonurmella taas temmeltää 7-15-vuotiaita futisjunioreja 16.–18.7.2015, kun kesäsavitaipalelainen, tunnettu jalkapallovalmentaja Jukka Vakkila järjestää yhdessä paikallisten kanssa viidettä kertaa Sapassi-futisleirin.


Savitaipaleen lähiliikuntakeskuksessa on myös Senior Sport -alue, jossa on liikuntalaitteita erityisesti senioriliikuntaan.
  – Tavoitteenamme on nostaa Savitaipale valtakunnalliselle hyvinvointi- ja liikuntakartalle, Eija Pajula hehkuttaa.

Retki- ja lomapaketteja ryhmille

  Savitaipaleella alkaneen uudenlaisen yhteistyön ansiosta myös matkailijaryhmille ja urheiluseuroille voidaan räätälöidä erilaisia liikunnallisia lomapaketteja.

  – Meillä on esimerkiksi urheiluseuroille loistava leireily-ympäristö, toteaa toimitusjohtaja Esa Vaartaja Savitaipaleen Liikunta- ja Hyvinvointipalvelut Oy:stä


Viihtyisä Burger Heaven.
  Aivan liikuntakeskuksen läheisyydessä on tarjolla ruokaa ja majoitusta. Isoon, entiseen koulurakennukseen on kunnostettu viihtyisät tilat 120-paikkaiselle Burger Heavenille ja 42-paikkaiselle kodikkaalle Kantri Hostellille. Toukokuussa vietettiin rakennuksen toisen päädyn uusitussa kerroksessa Kantri Hotellin avajaisia. Hotellissa on majoitustilaa 24 hengelle.


Kantri Hotellin tunnelmallinen huone.
  Yrittäjä Päivi Eitomaan mukaan talo ja sen palvelut ovat saaneet paljon positiivista palautetta viihtyisistä tiloistaan. Moni ryhmä palaa uudelleen ja suosittelee sitä myös muille. Eitomaa kertoo, että kesällä avataan Burger Heaveniin katettu musiikkiterassi ja rakennuksen sisäänkäynti siirtyy etupihan puolelle.

  – Uusi kokeilu on myös pizzalähettipalvelu, joka kesäviikonloppuisin kuljettaa tilauksesta pizzoja ja burgereita vaikkapa paikkakunnan lukuisille mökkiläisille, Eitomaa vinkkaa. 

Käsintehtyjä kynttilöitä pajamyymälästä

  Ryhmäretkeläisten kannattaa Savitaipaleella vieraillessaan poiketa ostoksille Tuliniekan pajamyymälään, jossa on myynnissä käsintehtyjä, korkealaatuisia kynttilöitä. Ryhmiä käy myymälässä tasaisesti ympäri vuoden, mutta erityisesti marras-joulukuussa kauniit, käsin koristellut kynttilät löytävät tiensä uusiin koteihin. 


Tuliniekan pajamyymälästä löytää kaikkea kaunista sekä kotiin että lahjaksi. 
  Pajamyymälään mahtuu kerrallaan korkeintaan 40 henkilöä, ja linja-autolla pääsee aivan myymälän ovelle saakka. Myynnissä on kynttilöiden ohella muutakin suomalaista käsityötä, ja kynttilöitä on saatavana kauniissa lahjapaketeissa.


Tuliniekka tunnetaan mm. nauhakynttilöistään.
  – Suosituimpia tuotteitamme ovat kelluvat kynttilät – noin kilon painoiset, ulkona poltettavat järviroihut sekä vuoron perään palavat nauhakynttilät. Yrityslahjoina suosittuja ovat muun muassa käsintehdyt itsenäisyyspäiväkynttilät, kertoo yrittäjä Margarita Siivo.

  Pajamyymälä on avoinna ympäri vuoden maanantaista perjantaihin klo 10–16 ja lauantaisin klo 10–14 sekä tilauksesta myös muulloin. Tuliniekan verkkokaupasta ostoksia voi tehdä ympäri vuorokauden.


Kysy matkailupaketeista:

Siru Lavikka, 050 352 1856 siru.lavikka@gmail.com tai
Esa Vaartaja, 050 321 5659 esa.vaartaja@slhpalvelut.fi

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »