Nro 3-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Oulu, Ilmakitaransoiton MM-kisat, musikaali, Airnadette

Ihana Suomen suvi


Guy "The Bandit" Thompsonin (UK) tyylinäyte viime vuodelta. Kuvat: Aleksi Ollila

Ilmakitaran juhlaa elokuussa Oulussa

Ilmakitaransoiton MM-kisojen 20-vuotisjuhlissa vedetään playbackinä – jälleen kerran. 


  Ilmakitaransoiton MM-kisojen pyöreitä vuosia juhlitaan Oulun juhlaviikkojen päätteeksi 26.–28. elokuuta. Kertaluontoisesta vitsistä kansainväliseksi viihdetapahtumaksi kasvanut kisa kerää MM-taistoon ilmakitaristien parhaimmiston kaikkialta maailmasta. 

  Festivaaleilla nähdään myös musikaali, jossa ei soiteta sointuakaan tai lauleta nuottiakaan. Tapahtuman käynnistävä musikaalikomedia We Will Dub You’n saa Suomen ensiesityksen keskiviikkona 26. elokuuta. Musikaali tuo lavalle ranskalaisista koomikoista koostuvan Airnadetten, joka on tiettävästi maailman tunnetuin – ja ainoa – ammattilaistason ilmabändi. Euroopan areenat valloittanut show tarjoilee pop-hittejä, kulttisuosikkeja ja rock-oopperaa – dubattuna.

  Airnadetteen kuuluu mm. kaksinkertainen ilmakitaransoiton maailmanmestari Sylvain ”Günther Love” Quimene. Rock’n roll -unelmaa elävä yhtye on noussut menestykseen niin Euroopassa kuin kauempanakin, esiintynyt itse ääntäkään päästämättä isoilla festareilla sekä tähdittänyt mainoksia ja TV-ohjelmia – ja julkaissut jopa ihan oikean albumin!

Mukaan kisaan?

  Kansallisissa kisoissa finaalipaikkaa vaille jääneillä ilmakitaristeilla on mahdollisuus osallistua Mustien hevosten karsintaan, joka järjestetään Oulussa torstaina 27. elokuuta. Suomalaisille karsinta on ainoa mahdollisuus päästä mukaan ilmakitarataistoon, sillä omia kansallisia kisoja ei tapahtuman kotimaassa tällä hetkellä järjestetä. Ilmoittautuminen on avoinna 14. elokuuta saakka ja halukkaat voivat ilmoittautua mukaan tapahtuman nettisivuilla.

  Festivaali ja koko juhlavuosi huipentuu MM-finaaliin perjantaina 28. elokuuta. Keskelle kaupunkia Rotuaarin aukiolle nouseva finaali tarjoaa viihdyttävän koko illan show’n, jonka keskiössä on ilmakitaristien mestaruustaisto. 


Vuoden 2014 voittaja Nanami "Seven Seas" Nagura.
  Ilmakitaransoiton MM-kisojen viralliset osakilpailumaat avasivat kisakauden jo maaliskuussa. Karsintakiertueet ovat tällä hetkellä käynnissä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Hollannissa ja Saksassa, ja muut verkostomaat aloittavat ilmakitaristien kilpailuttamisen alkukesän aikana. 

  Ilmakitaransoiton MM- kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kilpailun päätteeksi kaikki maailman ihmiset kutsutaan soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

Tekstin kirjoitti


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »