Nro 3-2015
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Tampere, kesäteatteri, Tampereen Komediateatteri, Tankki täyteen

Ihana Suomen suvi


Alkuperäisen Tankki täyteen -sarjan näyttelijöistä mukana ovat tuire Salenius ja Ilmari Saarelainen. Kuvat: Peero Lakanen

Tankki täyteen mansenostalgiaa

Yksi 1980-luvun suosituimmista ja kautta aikojen rakastetuimmista suomalaisista tv-sarjoista tuo Tampereen Komediateatterin lavalle vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


  Kukapa ei muistaisi nauraneensa konstaapeli Reinikaisen elämänviisauksille tai myötäeläneensä aikamiespoika Juhanan nolostuksissa ihanan Ullan silmien alla? Tampereen Komediateatterin Tankki täyteen tarjoaa huikean nostalgiatripin suomalaisuuden syvimpään olemukseen. 

”Ostin kun halvalla sain”

  Suomalaisen yhteiskunnan nopean kehittymisen uhriksi joutunut pieni huoltamo vilkkaasti liikennöidyn ohitustien kupeessa herää jälleen henkiin yhdeksi kesäksi Tampereella. Paikoillaan ovat huoltoaseman baarin hiljaiset pöydät, joihin baariapulainen Ulla tarjoilee Reinikaiselle vissyä. ”Ostin kun halvalla sain”, perustelee huoltoaseman pitäjä Sulo Vilén flopiksi osoittautuvaa hankintaansa. Vilénin pariskunnan sympaattisiin hahmoihin pystynee moni suomalainen samastumaan vielä tänäkin päivänä.

  Luvassa on lämminhenkistä, hersyvää huumoria, sympaattisia hahmoja sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, lupaa Teemu Ojala Tampereen Komediateatterista. 

  – Ulkolavalla on tehty aika tavalla muutoksia, jotta saisimme yleisölle kokonaisvaltaisen teatterielämyksen. Koko lava on purettu pois, jotta mopolla ja autolla pääsee ajamaan näyttämölle, Ojala paljastaa.

Suosikkinäytelmän Tampereelle ohjaa Komediateatterin johtaja Panu Raipia.

Vanhat konkarit mukana

  Oman mausteensa tamperelaisten näytelmään tuo ainutlaatuinen näyttelijäkaarti. Alkuperäisen Tankki täyteen -sarjan näyttelijöistä mukana ovat Tuire Salenius ja Ilmari Saarelainen, jotka nähdään ”omissa rooleissaan”, Ullana ja Juhanana. Teemu Ojala pitää Saleniuksen ja Saarelaisen mukaan saamista erittäin hyvänä juttuna.

  – Uskon, että näillä näyttelijävalinnoilla saamme tuotua teatteriin myös uutta katsojakuntaa, Ojala sanoo.  Ojalan mielestä Saleniuksen ja Saarelaisen ikäero roolihahmoihinsa tuo näytelmään mielenkiintoisen kulman.

  – Yleensä, kun iäkäs näyttelijä esittää itseään nuorempaa, katsoja kiinnittää enemmän huomiota itse hahmoon eikä hahmo jää esittäjän persoonan varaan. Mutta kieltämättä kyllä siinä on aika tavalla huumoria, kun Reinikaista esittävä Risto Korhonen flirttailee itseään huomattavasti vanhemmalle Ullalle, Ojala nauraa.

  Näytelmää esitetään Tampereen Komediateatterin katetulla ulkoilmanäyttämöllä 5.6.–8.8.2015.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »