Nro 3-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Karjurock, Lokalahti, Uusikaupunki, Nopperlan tila, Robert Sainio

Ihana Suomen suvi


Karjurockia tituleerataan maailman kovimmaksi maalaisfestariksi. Kuvat: Karjurock

Karjurock räjäyttää kovemmin kuin koskaan

Uudenkaupungin Lokalahdella maaseudun rauha keskeytyy kolmen päivän ajaksi, kun Karjurock kajahtaa 16.–18. heinäkuuta. Suomen suurin maalaisfestari on kerännyt esiintyjälistalleen maailmanluokan artistit ja kotimaiset huippunimet. Lavalle nousevat muun muassa W.A.S.P., Uriah Heep, Neljä Ruusua, Jenni Vartiainen sekä Matti ja Teppo.


  Vuosien saatossa Karjurock on saavuttanut tavoittelemansa mittakaavat sekä kävijämäärien että esiintyjien suhteen. Tänäkin kesänä kolmipäiväisille festareille odotetaan noin 15 000 juhlijaa. Karjurockin promoottori Robert Sainio vakuuttaa, että Karjurock halutaan pitää intiiminä, joskin maailman kovimpana maalaisfestarina.

  – Karjurock on koko perheen tapahtuma, mikä huomioidaan myös ohjelmassa. Torstai on erityisesti lapsiperheille ja nuoremmille suunnattu festaripäivä, jolloin luvassa on Robinin erilliskonsertti, Sainio kertoo.  Ainutlaatuisen miljöön lisäksi Karjurockin ehdoton vahvuus on musiikin monipuolisuus. Lokalahdella sijaitsevalla Nopperlan tilalla soi heinäkuussa heavymetal, rap, pop, suomirock ja reggae, eikä kotimaisia klassikoitakaan ole unohdettu. Uusia esiintyjiä vahvistunee vielä alkukesän aikana.

Panostukset palveluissa

  Nimekkään esiintyjäkaartin ohessa Karjurock panostaa toden teolla ravintola- ja leirintäpalveluihin. Festarialueelle rakennetaan tänä vuonna täysin uusi, kaikille avoin ravintola-alue. Laadukasta lähituotantoa suosivissa ruokapisteissä on tarjolla niin kasvisvaihtoehtoja, kalaruokaa kuin äijämäistä, savuisella aromilla höystettyä liharuokaa. Rajattuja anniskelualueita festareille tulee viitisen kappaletta, mukaan lukien Kivikylän VIP-alue, mutta muilta osin tapahtuma on ikärajaton. 

  Lipun hintaan sisältyvän leirintäalueen lisäksi Karjurockissa on tänä vuonna mahdollisuus majoittua lisämaksusta entistä laadukkaammin ja viihtyisämmin. Uudella leirintäalueella voi majoittua joko teltalla tai asuntovaunulla. Yöpyjien käytössä on muun muassa siistit ja monipuoliset hygieniatilat.

Hyppää festaribussiin

  Karjurockiin kannattaa lähteä kauempaakin, sillä festaribussit kuljettavat juhlijoita Turusta, Kustavista, Uudestakaupungista, Laitilasta ja Raumalta. Festaribussien aikataulut ja festareiden päivitetyt ohjelmat löytyvät Karjurockin kotisivuilta.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »