Nro 3-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Kotka, Kauppakeskus Pasaati,

Kuninkaantie


Kauppakeskus Pasaatissa vierähtää helposti koko päivä. Kuvat: Kauppakeskus Pasaati

Pasaati – hyvän tuulen ostoskeskus Kotkassa

Kauppakeskus Pasaati on valoisa ja avara ostoskeskus aivan Kotkan keskustassa. Pasaati on Suomen 15. suurin ja Kaakkois-Suomen toiseksi suurin kauppakeskus.


  Korttelin kokoinen kauppakeskus avattiin kahden vuoden suururakan jälkeen marraskuussa 2006. Samalla paikalla toimi aiemmin Kotkan liikekeskus, joten paikka on paikallisten perinteinen kohtaamispaikka. Pasaati toi kuitenkin tullessaan täysin uudenlaisen konseptin.

  – Tavoitteena oli luoda Kotkan keskustaan monipuolisen tarjonnan, ystävällisen ja asiantuntevan palvelun ympärivuotinen ostoskeidas, joka houkuttelee asiakkaita kauempaakin, myös Kotkan talousalueen ulkopuolelta, kertoo kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas. Tällä hetkellä Pasaatin lämminhenkisessä miljöössä palvelee 60 kaupan, viihtymisen ja palveluiden tekijää.

Koko perheen viihtymisen paikka

  Pasaati on turvallinen ja miellyttävä ostosympäristö koko perheelle. Pasaatissa on myös kaksi lastenhoitohuonetta. 

  – Lasten suosikkikohde on BR-Lelut, jonka valikoimista löytyy varmasti jokaiselle tenavalle mieluisa lelu, Sari Puhilas vinkkaa.

  Pasaatilaiset ovat määritelleet palvelunsa ytimeksi hyväntuulisuuden.   – Hyväntuulisuus koostuu mm. rennosta ja turvallisesta ilmapiiristä, lämminhenkisestä ympäristöstä, laadukkaista tuotebrändeistä ja monipuolisesta tarjonnasta, toteaa Puhilas. 

  – Mutta oleellisia tekijöitä ovat myös helppo asiointi, kattavat aukioloajat, ystävällinen ja asiantunteva palvelu sekä hyvä ruoka ja juoma, Puhilas jatkaa. 

Kaikki saman katon alla

  Kauppakeskus Pasaatissa kaikki liikkeet sijaitsevat saman katon alla, joten kulku liikkeestä toiseen sujuu mukavasti huonollakin säällä. Pasaatissa on runsaasti muodin liikkeitä, joissa on laaja valikoima laatumerkkejä. Kotiin ja vapaa-aikaan varusteita tarjoaa mm. Sokos, Clas Ohlson ja Sportia Ripe-Sport.   Pasaatissa saa helposti vierähtämään tunnin jos toisenkin. Ostosten lomassa viihtymiseen on tarjolla runsaasti erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Kauppakeskuksessa on ilmainen wifi-verkko, joten nettisurffailun lisäksi saa näppärästi tehtyä vaikkapa statuspäivityksen sosiaaliseen mediaan kahvikupposesta tai ateriasta nauttiessa.  

  Ostosten lisäksi Pasaatissa voi uudistaa ilmettään päivittämällä hiusmallinsa jossain kauppakeskuksen kampaamoista tai hankkimalla uudet silmälasit valitsemastaan optikkoliikkeistä. Uudet ehostustarvikkeet saa puolestaan hankittua Sokoksen kattavalta kosmetiikkaosastolta. Liikekeskuksessa on myös sekä lääkäri- että hammaslääkäriasema. 

  – Terveyttä ja hyvinvointia tarjoavat myös Pasaatin Apteekki ja Life-myymälä, kauppakeskuspäällikkö muistuttaa.

Vaivaton pysäköinti

  Pasaatiin saavuttaessa omalla autolla pysäköinti sujuu kätevästi toriparkissa, josta on suora yhteys kauppakeskukseen. Vaikka Pasaatissa riittää yllin kyllin tekemistä, kannatta kauniina kesäpäivänä astua välillä myös ulos liikekeskuksesta ja nauttia Pasaatia ympäröivistä Kotkan kauniista puistoista ja merestä sekä vehreän merikaupungin tunnelmasta.  – Pasaati on mukava, mutkaton ja rento paikka, jossa on helppo viihtyä omien tarpeiden mukaisesti pikaisesta asioinnista leppoisaan nautiskeluun, toteaakin Puhilas tyytyväisenä.

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »