Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Espoo, Villa Elfvik, luontotalo, ympäristövalistus, luontopolku, kahvila

Kuninkaantie


Luonto on täynnä pieniä ihmeitä! Kuva: Villa Elfvik

Esteettömiä luontoelämyksiä Villa Elfvikissä

Espoon kaupungin ympäristövalistuskeskus Villa Elfvik tarjoaa kävijöille luontotietoutta ja -elämyksiä sekä eväitä luontoa kunnioittavaan elämäntapaan.


  Villa Elfvikin luontotalo sijaitsee upean Laajalahden luonnonsuojelualueen reunalla, ja se tarjoaa luonnonihmeitä katseltavaksi, kuunneltavaksi, tunnusteltavaksi ja tuoksuteltavaksi. Meren äärellä Villa Elfvik on hyvien kulkuyhteyksien päässä, mutta kuitenkin aivan omassa maailmassaan luonnon rauhassa.


Ryhmä lähdössä retkelle Villa Elfvikin pihalta. Kuva: Villa Elfvik.
  Luontotalon toiminnan taustalla on halu tarjota paikka, jossa saa kokonaiskäsityksen Espoon luonnon monimuotoisuudesta ja joka herättäisi ihmisissä halun suojella ja säästää sitä. Toiminnan ytimessä on talon alakerrassa oleva Eläköön Espoo -näyttely, eri teemojen ympärille rakentuvat vaihtuvat näyttelyt, opastetut luontopolut sekä koululaisille suunnattu suosittu luontokoulu. 

Hyvää luontosuhdetta rakentamassa

  Luontokoulun perusajatus on tarjota kaupunkilaistuneille lapsille mahdollisuus oppia luonnosta itse kokien. Päivän mittaisilla luonto-opetuksilla rohkaistaan lapsia luomaan hyvä ja kunnioittava luontosuhde. 

  Omatoimikävijöille Villa Elfvikin upeat luontopolut antavat mahdollisuuden päästä sukeltamaan luonnon helmaan ja nauttimaan siitä kaikilla aisteilla ympäri vuoden. Hyvin kunnossa pidetyt luontopolut ovat helppokulkuisia ja Luonnon helmassa -polulla pääsee kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa ja pyörätuolilla. 


Uusittu ruovikkopolku. Kuva: Villa Elfvik
  Laajalahden luonnonsuojelualue on Etelä-Suomen parhaita lintuvesiä ja myös kansainvälisesti arvokas. Rikasta linnustoa pääsee tarkkailemaan lahden rannalle rakennetusta lintutornista, jonne on myös esteetön kulku.

Mäyrän metsä ja satakielen kahvila

  Villa Elfvik on vuonna 1904 rakennettu arvokas jugend-huvila, jonka Espoon kaupunki osti vuonna 1985. Luontotalon toisen kerroksen aulassa on lapsille suunniteltu elämyksellisen leikkitila Mäyrän metsä, jossa voi pukeutua metsän eläimeksi tai satuhahmoksi, leikkiä eläinkäsinukeilla tai ryömiä mäyrän luolaan. Kuun ensimmäisenä viikonloppuna luontotalon opas lukee kaikille satujen ystäville luontoaiheisia satuja. 

  Villa Elfvikin palvelutarjontaa täydentää alakerran tunnelmallisessa ruokasalissa toimiva kahvila Café Satakieli. Kahvila on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä, ja se on vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksiin talon aukioloaikojen ulkopuolella.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »